Білоруські партизани знищили важливий літак-розвідник рф

Григорій Давиденко 27.02.2023 413
На зображенні може бути: літак
      У неділю, 26 лютого, внаслідок атаки дрона стався вибух на білоруському аеродромі Мачулищі. Серйозні пошкодження отримав один із дев'яти ДРЛО А-50 російських ВКС. За даними BYPOL, рупора білоруської опозиції, пошкоджено передню та центральну частини літака, авіоніку та радіолокаційну антену (на фото).
    Як повідомив проєкт «Беларускі Гаюн», про знищений російський літак відомо кілька знакових фактів. Цей борт прилетів до білорусі 3 січня 2023 року і пробув там 54 дні, здійснивши 12 вильотів. До цього, попереднього разу, борт прилітав до білорусі фатального 24 лютого 2022 року. Білоруські ЗМІ авторами атаки на літак назвали місцевих партизанів, за що їм велика подяка.
    Цікавими роздумами з приводу знищеного важливого  літака-розвідника рф поділився в соцмережах ексвоїн Радянської армії, політолог-міжнародник Тарас Чорновіл. Його дані про число цих літаків дещо інші, ймовірно, знання теми більш глибокі. Далі пряма мова Тараса Чорновола, котрий два роки відслужив у Віськово-повітряних силах союзу на початку 80-х років.
 
     Щодо історії на ворожій білоруській авіабазі "Мачуліщі", то Гаюн і BYPOL підтвердили, що там критичних пошкоджень зазнав рашистський розвідувальний стерв'ятник ДРЛО А-50. Спрямованими вибухами пошкоджено передню й центральну частину літака включно з авіонікою та потужною радіолокаційною антеною. Саме цей літак відновити вже не вдасться. Адже всі вони перед розпадом СРСР були збудовані на Ташкентському авіазаводі. Відтак дооснащення й модернізація літаків проводилися на заводі ім. Берієва в Таганрозі, який уже на межі вогневого контролю ЗСУ, а ще через санкції майже недієздатний.
    На час розпаду совка вартість літака становила понад чверть мільярда доларів. Навіть не уявляю, скільки коштуватиме будівництво зараз - усю лінію треба створювати з нуля. московити мають на озброєнні 13 таких літаків. Ще певна кількість на зберіганні (навряд, чи придатні для експлуатації, скорше донори запчастин). Загальна кількість діючих та непридатних машин - 22. Втрата кожного - реальна катастрофа. І тепер ці розвідники можуть прибрати з Білорусі на рідний аеродром в Іваново, що розбалансує систему тиску на Україну з Міг-31, які вилітають разом.
    Тепер щодо героїв, які нанесли такий відчутний удар ворогу. BYPOL твердить, що це білоруські партизани. І, що приємно, вони вже покинули країну і в безпеці. Так написано. А що насправді, нам знати поки не треба. Можемо лише припустити, що партизани - прикриття хорошої спецоперації. Адже логіка української влади, що ми не воюємо з білоруссю й не проводимо там жодних операцій. У заграванні з бульбяним тарганом Зеленський перестарався й наговорив собі вже на статтю...
    Чи могли бути наші спецназівці? Могли. ГУР Зеленський з Будановим знищили, як розвідувальний орган. Але сам Буданов непоганий спецназівець-диверсант, цю сферу він розуміє й зберігає. Міг задіяти. Тут головним було втаємничити підготовку, щоб не взнав і не злив у Менськ ще один улюбленець Зеленського - віце-прем'єр Кубраков. Дожилися ж ми аж до такої конспірології під час війни...

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ