Середня пенсія судді - 103, 8 тисячі, українця - 5, 4 тисячі. Доки це триватиме?

За матеріалами інтернет-видань 08.07.2024 341
    Суддя Всеволод Князєв з Верховного суду вийшов з-під варти, ВРП розгляне  клопотання про його відсторонення » Слово і Діло
   Із 1 червня цього року суддям пенсійне забезпечення збільшили іще на 4 037 гривень.
   Так, їхня середня пенсія склала 103 847 гривень. До прикладу, районний суддя - 80-90 тисяч грн., а суддя Верховного Суду - за 350 тисяч грн. (!) щомісячно, офіційно.
Якби всі судді були суддями, то, мабуть, можна було б прикрити на це очі, бо суд – це основа демократії, це захист прав і свобод громадян, це захист від неправомірних дій органів державної влади, правоохоронців. Але, довіра до суддів, м'яко кажучи, нижче плінтуса.
   Павло Жебрівський, політик, сторінка ФБ.
   Судді отримали пенсії навіть вище бойових виплат воїнам, які кожного дня ризикують на нулі, захищаючи державу. Я не знаю, чи знайдеться багато людей, які стикалися із судом і можуть сказати, що суд справедливий. Підприємці говорять по господарських судах – рівень хабаря від 5 тис.$ до мільйонів доларів за одну справу. Розповідають, тільки за перенесення дати суду дехто платить на місяць по 100 тисяч доларів хабаря. Не треба вирішувати, просто перенести засідання суду по господарських справах - 100 тисяч доларів.
   То що це за така каста в Україні? Те, що якийсь суддя поніс кримінальне покарання за неправосудне рішення, я думаю, що вже з десяток років такого немає. Судді пролобіювали собі навіть вилучення з Кримінального кодексу кримінальне покарання за свої свідомо неправосудні рішення. Максимум, що суддя може отримати – позбавитися своєї роботи. Це максимальне покарання. Тобто це каста, яка є безкарною та безвідповідальною по закону і перед законом. Це місце і вертикаль влади для накопичення величезних статків.
   Пам'ятаю, один з голів вищого адміністративного суду якось говорив мені, що деякі судді у нього утримують... футбольні клуби. Тобто, маємо безкарну, безвідповідальну, ніким не контрольовану інституцію, яка називається «суд в Україні». Мало того, що за час свого “суддівства” вони мають величезні зарплати, плюс неймовірні хабарі, то ще вони собі зробили пенсійний виклад.
   Як же їм вдалося «змайструвати» оцю всю річ? Дуже просто. При януковичі, коли за суддівську систему “відповідав” Ківалов, президент дав законодавчий хабар суддівській системі. Згідно закону офіційний Суддівський збір йде на заробітну плату виключно суддям, а апарат суддів, комунальні платежі, ремонти, квартири суддям додатково оплачуються державним бюджетом. Таким чином, завдяки судовому збору у них накопичується шалений фінансовий ресурс, який вони весь розподіляють на свої доходи, а видатки судочинства покривають звичайні люди своїми податками.
   Для того, щоб обійти норму закону, що всі категорії населення мають право на нарахування пенсії по єдиному нормативу, судді іншим законом визначили так звані довічні стипендії. От пенсія у них називається довічна стипендія, тому не регулюється як у всіх.. Такий от хабар від януковича.
   При наступному президенті також користувалися послугами суддів. Був такий у нього Філатов у його адміністрації. Преса знала його як того, хто «розв’язував" питання з суддями разом з народним депутатом Грановським. Це продовжило дозвіл владі не звертали увагу на суди.
   Сьогодні, тільки лінивий не знає, що по суддівській системі відповідальний від Єрмака - Татаров.
   Нинішня, як і попередні влади, успішно користується суддівськими послугами за людський бюджетний кошт та примножуючи хабар «судовим паразитам». При такому судочинстві і хабарях від влади, судді для влади виконають усі забаганки, а для себе зберуть непомірні статки.
   Тому безкінечним є судове засідання по патріоту Роману Червінському (на фото внизу) та нема рішення по екс-голові Верховного Суду Всеволоду Князєву (на фото вгорі) чи іншим дуже-дуже приват-багатим людям.
 
Суд - це окрема гілка влади. Але вона не може бути неконтрольованою. Президент, ще якось, контролюється виборцями. Як правило, кожних 5 років йому дають оцінку виборці і не обирають його на наступних. Народні депутати раз в 5 років обираються і виборці також можуть дати їм оцінку на виборах. Кабінет Міністрів призначається парламентом і може бути відправлений у відставку парламентом. Але судді у нас призначаються довічно, та моніторяться органами самоврядування, що і очолюють цю «харчову» піраміду. Безкарність, безвідповідальність перед законом, поклоніння мамоні – це те, що визначає суддів та судівську гілку зараз.
   Першим рішенням, першою дією президента має бути наведення ладу із судами. Без таких дій говорити про європейську Україну, про вступ України в НАТО, в ЄС, чи створення можливості в Україні для того, щоб українці стали щасливими – неможливо.
   Якщо наведемо порядок, тоді не буде яєць по 17 гривень, не буде тотальної корупції, не буде втечі іноземних інвесторів. Не буде слабинки держави, що робить її незахищеною перед ворогом зовнішнім та лихварями місцевими.
   Тоді прийде час, коли українець буде відчувати себе захищеним законом та віритиме у справедливість. І колишні судді, пенсіонери, отримуватимуть не надвисокі, не захмарні, зарплати і пенсії.
Переможемо!

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ