Для агро сектору грант на безпілотні технології

За матеріалами інтернет-видань 13.02.2023 534
Для агро сектору грант на безпілотні технології
Як повідомила Анна Костюк, директорка в Агенція Розвитку Бізнесу та Громад, для аграрного сектору України визначено субгрантову програму, за якою на закупівлю роботизованих і безпілотних технологій надаватиметься фінансова підтримка у розмірі до  30 000 дол. США.
 
✅Послуги можуть включати, але не обмежуються наступним переліком:
☑️Послуги з внесення засобів захисту рослин (ЗЗР).
☑️Послуги з внесення добрив.
☑️Навчальні послуги з підготовки та стажування пілотів роботизованих і безпілотних літальних апаратів для представників наступних цільових груп GESI: ветерани, зокрема, особи з інвалідністю внаслідок війни та жінки, з метою забезпечення гендерної рівності та соціальної інтеграції, а також створення рівних можливостей для представників зазначених вразливих груп населення
❗️Очікується, що у рамках діяльності субгрантів за рахунок грантових коштів буде профінансовано не більше 90% вартості зазначених у заявці послуг, при умові що не менше 10% вартості надання послуг будуть профінансовані ММСП.
✅Конкретні види діяльності можуть включати:
☑️Організація та просування сервісних, послуг.
☑️Надання послуг внесення наземними та повітряними дронами ЗЗР та добрив, використання яких у рамках сільськогосподарських проектів і заходів за підтримки USAID дозволяється згідно зі Звітом про оцінку пестицидів і планом дій стосовно їх безпечного використання для України– PERSUAP (DCN 2018-UKR-044 та наступні редакції)).
☑️Підготовка та навчання підрозділів та/чи окремих працівників, що задіяні в процесі надання відповідних послуг.
☑️Розробка та ведення реєстру надання послуг ММСП з урахуванням переліку, вартості та відстежування ефективності надання послуг.
☑️Моніторинг безпечного поводження з пестицидами з урахуванням вимог чинних законодавчих і нормативно-правових актів України та PERSUAP (DCN: 2018-UKR-044).
☑️Підготовка звітів та історій успіху з описом впливу роботи субгрантерів на впровадження нових технологій та підвищення продуктивності ММСП у окреслених вище секторах.
📌Очікувані результати в рамках програми:
✅ Кількість нових або покращенних послуги, які отримали ММСП;
✅Кількість ММСП що безпосередньо отримали послуги/консультації;
✅Загальна площа посівів (зернові та олійні культури), які були оброблені за допомогою роботизованих і безпілотних технологій;
✅Кількість осіб із цільової групи GESI, які пройшли підготовку щодо користування роботизованих і безпілотних літальних апаратів.
❌Кошти, що надаються в рамках субгрантів не можуть використовуватись на створення сайту, закупівлю техніки чи обладнання, повне або часткове відшкодування будівництва та/або реконструкції; надання кредитів, а також на закупівлю ЗЗР чи інших препаратів, призначених для обробки культур. ММСП, що будуть залучені до проекту, самостійно забезпечать виконавця послуг відповідними розчинами для внесення, що відповідатимуть вимогам PERSUAP.
⏰Дедлайни:
⏱ 20 лютого 2023 р. – для участі у передзаявочному онлайн-семінарі,
⏱ 18:00, 10 березня 2023 р. – для подання заявок.
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ