Фіскальна служба виявила «вимивання» 10 млн. Грн. з місцевого бюджету міста Дніпро

За матеріалами інтернет-видань 26.05.2021 205

Головним управлінням (ГУ) Державної фіскальної служби (УКРІНФОРМ) в Дніпропетровській області вже повідомлялося про хід досудового розслідування відносно посадових осіб КП "Гідроспоруди" Дніпровського міської ради, які, за попередньою змовою з посадовими особами Департаменту благоустрою та інфраструктури міськради і з посадовими особами ТОВ «Мегамаркет Сервіс» протягом 2019 -2020 р.р., шляхом зловживання службовим становищем, незаконно привласнили бюджетні кошти в сумі понад 10 млн. грн.

Ці гроші були виділені Дніпровським міською радою на благоустрій міста, зокрема, роботи з утримання об'єктів зливової каналізації, дощоприймальних колодязів, чищення каналізаційних колекторів і їх змістом.

Алгоритм виявленого шахрайства виявився до банального проста.

За фактом зазначені кошти перераховувалися на розрахункові рахунки переможця тендеру ТОВ «Мегамаркет Сервіс» за послуги з очищення зливової каналізації і колекторів.

Здавалося б, благородна справа .. Але не витримує ніякої критики ситуація, коли співробітники податкової міліції області (спільно з співробітниками Дніпропетровської обласної прокуратури та ГУ Нацполіціі в Дніпропетровській області) встановили, що насправді роботи чесно виконували працівники КП «Гідроспоруди», а компанію - підрядника була використана лише для виведення грошей в «тінь». Тобто, переможець тендера ливневки не чистив, замість нього цю роботу за свою ж зарплату (а фактично - на безоплатній основі) виконували працівники комунальної установи.

Були складені фіктивні акти наданих послуг, що містять завідомо неправдиві відомості про обсяг виконаних робіт, директор комунального підприємства міськради підписав вказані офіційні документи, в результаті чого підряднику було безпідставно перераховано 10 млн. Гривень бюджетних коштів. В результаті такої оборудки «в тінь» було виведено близько 10 млн. Гривень бюджетних коштів.

Деякий час фігуранти справи перебували хто під вартою, хто - під цілодобовим домашнім арештом. За цей час співробітники податкової міліції збирали доказову базу щодо доведення факту розкрадання коштів з місцевого бюджету. Зокрема, була проведена судова почеркознавча експертиза та фінансово-економічна експертиза, за результатами якої встановлено економічні показники діяльності підприємства та суму збитків понад 10 млн. Грн.

Висновки експертиз лягли в основу обвинувального акта. Наразі досудове розслідування вже завершено. В кінці квітня 2021 року трьом фігурантам справи оголошено підозру. 18 травня матеріали кримінального провадження щодо «великих комбінаторів» - директор КП "Гідроспоруди" Дніпровського міської ради та директора ТОВ «Мегамаркет Сервіс» були направлені до суду.

За інформацією сектора комунікацій і зв'язків з громадянами Головного управління Державної фіскальної служби в Дніпропетровській області


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ