Фламінго в Одещині надихають визвольним кольором своїх крил

За матеріалами інтернет-видань 14.08.2022 649
Фламінго в Одещині надихають  визвольним кольором своїх крил

12 серпня до Національного природного парку "Тузлівські лимани" Одещини повернулися зі сходу фламінго. Про це повідомив Іван Русев, доктор біологічних наук, професор, науковий журналіст Національного природного парку "Тузлівські лимани".
Він, зокрема, зазначив, що всього було 67 особин. Їх  зафіксували місцеві мешканці с.Тузли.  
Як наголошує Іван Русев, фламінго – зграєві птахи. Вони ніколи не живуть поодинці, воліючи до великих зграй своїх побратимів.

"Так набагато простіше і безпечніше. Адже у світі природи вони не одні, і хто-небудь обов’язково захоче поласувати їх м’ясом. У сімейному укладі життя фламінго панує рівноправність. Тут і тато, і мама беруть участь у процесі виношування, а потім і вихованні малюків. Зараз фламінго знову прилетіли на розвідку до нас з окупованих орками територій України в Азово-Чорноморському коридорі, щоб дізнатися, а чи можна поселитися на Тузлівських лиманах надовго...", - повідомив науковець.

Він додав, що забарвлення фламінго,  яскраве і насичене, починаючи від ніжно-бузкового, закінчуючи яскраво-рожевим, залежить від  рівня каротину в їх організмі. Цей елемент потрапляє до них через поглинання водоростей, рачків та інших мешканців водяного світу.

"Пігмент цей називається ліпохроми і надає оперенню фламінго неймовірний рожевий або червоний колір. Примітно, що цього разу у фламінго яскраві червоно - чорні крила. Як український прапор визвольної війни. До того, слід знати, що у фламінго на відміну від інших птахів, рухливим дзьобом є верхня частина, а не нижня", - поділився Іван Русев природними цікавинками зі своїми шанувальниками.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ