ГЕНІЇВ СКІЛЬКИ ТРЕБА, СТІЛЬКИ Й НАРОБИМО

Микола Ясень 09.12.2022 615

              В ІФНМУ відбулась урочиста посвята першокурсників у студенти ...     

До чого дійсно доходить прогрес: науковці Сполучених Штатів Америки, Великобританії і Китаю, узгодивши свої експерименти та дослідження, щойно оповістили колег світу, що домоглися безпрецедентної так званої неінвазивної лазерної стимуляції людського мозку. А це значить, мовляв, що інтелект, отож розумові здібності кожного з нас можна стимулювати штучним шляхом. Треба там чи тут у тих або інших кількостях геніїв, рівень чи коефіцієнт розумового потенціалу, себто EQ (ейкю) яких сягатиме захмарних меж – замовляйте, будь ласка, і в призначений час отримуйте!

В трьох названих країнах, як стало відомо, вчені відібрали по 30 молодих людей як чоловічої, так і жіночої статі, переважно це студентів, котрі не могли хвалитися блискучою успішністю і загалом відмінним аналітичним мисленням. Далі ці групи були розділені пополам, і прифронтальну кору мозку хлопців та дівчат віком від 18 до 25 років опромінювали ларезами. З різною довжиною хвиль, причому в одних кору правої півкулі, а в інших лівої. Під час дослідів, на участь у яких хлопці й дівчата погодилися добровільно, їм доводилося вчитися і засвоювати певні знання, запам’ятовувати, скажімо, кольори багатьох різних предметів чи їхнє розташування у просторі і т. д., і т. п. Щоб потім все це знати, як говорили колись у нас, на зубок. Так от, уже на першому етапі піддослідні демонстрували мінімум на десять відсотків вищу розумову активність, в тому числі уважність та кмітливість.

Більше, правда, на предмет наслідків лабораторії, котрі здійснювали ці експерименти - з нарощення «мозкових атак» молодих людей - нічого ще не повідомляють. Не розголошують, якщо точніше. Вважаючи їх секретними. Бо мізки, тобто інтелектуальний потенціал – це найперше багатство кожної країни і її капітал, котрий інфляції, знеціненню не підлягає. А по-друге, у даному разі виникає можливість істотно посилити медицину. Треба тільки зрозуміти до кінця механізм реакції мозку на лазерне опромінення. Щоб свідомо керувати покращенням постачання клітин сірої речовини у наших головах киснем та, як висловлюються вчені, посилювати стимуляцію мітохондрій, котрі в свою чергу збільшують викиди молекул АТФ у мозок та насичують його нейрони енергією. А от перспективи лікувати мізки без хірургічних втручань, без яких сьогодні ще не обходяться, реальні ніби уже й зараз.

                                                                                      


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ