Відповіді уряду Шмигаля у ВР - година ганьби, пора створювати Уряд національної єдності

За матеріалами інтернет-видань 12.10.2024 51
   Фото: Підсумки 2019 року: За що голосували депутати Верховної Ради 9-го скликання
   Верховна рада 11 жовтня: година запитань до Уряду та провал блокуючих постанов по дикому закону щодо відчуження землі в Ужгородському районі Закарпатської області, без можливості оскарження.
   Темою години запитань до Уряду була «Стан системи освіти в умовах воєнного стану — виклики та перспективи». Доповідав міністр освіти Оксен Лісовий, але більшість відповідей не містили конкретики, а на деякі питання відповіді, як такої, не було.
   Софія Федина, народний депутат України, сторінка ФБ.
❓ Питання Іванни Климпуш-Цинцадзе про те, чи готує Міністр зміни до законодавства, щоб в гірських районах не було потрібно переходити на комунальні ліцеї до 2027 року? Бо наразі такий стан речей обмежує конституційне право дітей на доступність освіти. І як уряд виправить несправедливість щодо мізерних зарплат вчителів після податків?
✍️ «Ми працюємо над пакетом рішень, які передбачають зміни до освітнього законодавства та можливість диференціації підходів у кожній області.
   Про зарплати ж... забув, а після нагадування відповів, що «зарплати - це спільне для всіх громадян, спільне обтяження» (тобто проблеми в цьому нема!!?). «З іншого боку, нам вдалось за підтримки Уряду та мінфіну, зберегти обсяг субвенції».
❓Питання Вікторії Сюмар про те, наскільки шкільні програми інтегровані в програми, які діти здобувають в інших країнах світу? І скільки шкіл сьогодні мають серед предметів медіаграмотність?
✍️ «Проблема є, це контрастує з тим середовищем, де перебувають діти, це потребує перегляду. Ми працюємо над цим в рамках роботи НУШ. Забезпечили інструмент, розпочне роботу до кінця року: створення імплементаційного агенства щодо шкільної реформи. Медіаграмотність - перш за все формування критичного мислення, вміння аналізувати, синтезувати, ці навички закладаються дітям в НУШ». Про кількість шкіл, де це впроваджено, нема відповіді....
❓ Питання Олексія Гончаренка про дитячі виплати до прем'єр-міністра: «860 грн на дитину до трьох років — скільки ця ганьба іще триватиме?»
Денис Шмигаль – вісімнадцятий прем'єр-міністр України. | Збруч
✍️ Відповідь Прем'єр-міністра: «Буде ухвалений покроковий план дій. Загальна сума — 40 тисяч грн...», хоче загладити прем'єр. Хоча 40 тисяч - це 10 тисяч одразу і по 860 грн на місяць упродовж трьох років, абсолютний мізер на сьогодні. То при чому тут ця відповідь до питання? На питання відповіді катма, хоча зареєстровано законопроєкт про збільшення виплат, але "слуги" його... не розглядають.
   Потім передали слово міністерці соціальної політики, яка втрафила заявити, що мами можуть виходити швидше на роботу.
   Колеги згадали, що колись нардеп від слуг Задорожній на подібне питання радив купляти дешевші памперси... Тоді він був членом бюджетного комітету, а пізніше його спіймали на хабарі у 3,4 млн грн. Зрозуміло, що з такими хабарями не думаєш про ціну памперсів.
❓ Питання Михайла Бондаря про мобілізованих шахтарів з шахт, які підлягають реструктуризації. Куди їм повертатись?
   Міністр енергетики відповів: «Питання обговорюємо постійно". Тобто конкретної відповіді немає, натомість передано слово міністру економіки, який так само нічого не сказав. Михайло Бондар пізніше, коментуючи цю відповідь, сказав, що таке відчуття, що Уряд вважає, що війна все спише. Що влада вважає, що люди можуть не повернутись з фронту і тоді проблема буде вирішена сама собою...
   Михайло Бондар від імені депутатів Львівщини запросив міністра освіти на зустріч із профспілками працівників освіти на понеділок. Чи прийде?
   В кінці засідання розглядали 11 блокуючих постанов по закону, який НАГОЛОСУВАЛИ слуги, котрий передбачає... примусове відчуження землі та нерухомості у мешканців Ужгородського району Закарпатської області без права оскарження у суді, чи адміністративному органі! Всі блокуючі постанови провалені, тепер цей антиконституційний закон піде на підпис Президенту, який має його заветувати.
   При чому ті, хто наголосував, навіть не з'явились виправити свою «помилку».
Чесно, у Верховній раді відбувається повна ганьба. Депутати лінуються ходити на роботу, лінуються думати і обговорювати... Ірина Геращенко слушно зазначила, що пора створювати нову коаліцію з ДУМАЮЧИМИ і ДОБРОЧЕСНИМИ депутатами і уряд національної єдності. Бо ця влада "слуг" веде країну в прірву...
   Постскриптум: особливо ницо на засіданні виглядали колеги, які голосували за зміни і до бюджетного, і до податкового законодавства, але ставили питання до міністра про те, чому є такі-то проблеми з фінансуванням освіти? Так ви ж самі проголосували за бюджет неуцтва, а після цього розказуєте, що щось не так із зарплатами вчителям?!
Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ