Італійським вченим вдалося створити першу їстівну батарейку

За матеріалами інтернет-видань 18.12.2023 248
Італійським вченим вдалося створити першу їстівну батарейку

Команда італійських учених з Міланського університету створила першу в історії їстівну батарейку. Журнал Time вже назвав цю технологію одним із кращих винаходів року. В оболонці   їстівної батарейки - бджолиний віск. Крім нього, для створення використали 24-каратне золото, подібне до того, яке використовують для прикрас тортів, а також харчову добавку етилцелюлозу. Активні матеріали включають рибофлавін, відомий як вітамін B2, і кверцетин, який продається як харчова добавка і зазвичай містяться в каперсах. До складу також входить активоване вугілля, яке широко використовується для надання чорного кольору хлібу або у ліках для видалення газів зі кишечника. Сепаратор батареї виготовлений із морських водоростей норі, які використовуються для приготування суші.
Вчені запевняють, що напруга батареї в межах 0,6-0,7 вольта. Її можна проковтнути у робочому стані, і це не викличе жодних побічних реакцій.
Батарейку можна буде застосовувати у медичних пристроях, призначених для прийому внутрішньо, біосенсорів міні-камер або роботів для аналізу системи травлення.
На думку науковців, пристрій є лише прототипом, розробленим в лабораторних умовах, тому мова не йде про наповнення ринку. Нині триває активна робота з покращення конструкції, збільшення потужності, зменшення вартості (намагаються використовувати вторсировину), а також працюють над технологією масового виробництва.
Важливим фактом необхідності їстівної батарейки є дотримання чистоти довкілля. Сумніви тільки в одному - у відсутності в ній смаку для приємного споживання.

 

Пасіка День за Днем

 

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ