Хор «миротворців» пищить голосом «диригента»

За матеріалами інтернет-видань 01.09.2023 242

   Щось якось одночасно багато зазвучало на Заході голосів "миротворців" за рахунок поступок України.

То експрезидент Франції Саркозі у своєму нещодавньому інтерв'ю, яке співпало із публікацією його мемуарів, заявив, що "повернення Криму під контроль України – це ілюзія, а Донбас – це спірна територія; треба проводити референдум; Україна не має вступати в ЄС и НАТО". А також про те, що "росія та Франція потрібні одна одній" і "Макрон має відновити діалог з путіним". Тобто, озвучив набір усім нам давно відомого російського трешняку.

Зачем Минкульт лепит из Путина белогвардейца? Приписывая ему чужие слова

   То президент Угорщини Орбан в інтерв'ю Такеру Карлсону (власне, уже можна зрозуміти спрямування цього інтерв'ю) заявив, що "Захід захід має укласти угоду з путіним щодо нової архітектури безпеки України, яка не повинна передбачати повернення Криму чи членства України в НАТО". Ну і звісно, що найкращий шанс для миру, за його словами, це якщо "Трамп повернеться до влади та припинить військову підтримку України".

   Ну, з Орбаном, як із Саркозі, все давно зрозуміло. Тут нічого нового. Угорщина просувається з будівництвом АЕС в рамках угоди з росією. А щодо Саркозі, то лише той факт, що він знаходиться під слідством з 2021 року (через контракт на 2 млн євро з російською страховою компанією), уже є красномовним.

   Але показово, що подібні заяви активізувалися і від осіб з інших країн. Врешті-решт, є й просто внутрішні проблематики. Приміром, одне з останніх опитувань у Німеччині показало, що тема війни поступилася темам міграції та економіки.

  Я привертаю увагу до цього усього в контексті ризиків довгої війни, розтягнутої у часі, яку Захід, судячи з усього, обрав для себе як найменш ризиковий варіант. Що не факт.

   І не лише для України. Стратегія оцих "миротворців" – зрозуміла. Закликати до перемовин (а по факту заморожування війни та де-факто визнанням поточного статусу-кво окупації), з тим, щоб затягнути час. З розрахунку на те, що Захід втомиться (дебати серед республіканців на кандидатство на виборах 2024 року уже є показовим), а росія пересидить.

   Але не тільки це. Розтягнута у часі війна, війна в довгу, з часом буде актуалізовувати позиції ультраправих та ультралівих політичних сил і рухів. Вони уже говорять про не/доцільність санкцій проти рф та військової допомоги Україні.

   Маргінали будуть намагатися влізти у мейнстрім на цій темі, підігріваючи стратегії путіна щодо виснаження України та Заходу від війни. І чим довше триватиме війна, тим більше на цьому спекулюватимуть маргінали.

   "УП".

Поділитися текстом в мережах: Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Instagram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Новини ОТГ