«Книга катів українського народу»

Григорій Давиденко 21.06.2022 347
В Україні запрацював сайт з даними про російських воєнних злочинців.
“Книга катів українського народу”

Вчинення воєнних злочинів проти України представники росії 24 лютого 2022 року розпочали з давно не баченим на українській землі розмахом. Згідно із даними генерального прокурора України, наразі розслідують кілька тисяч справ про воєнні злочини рф. Зафіксовані численні випадки руйнувань житлової інфраструктури, вбивств мирних жителів та мародерства з боку російських військових на тимчасово захопленій українській території. Певно ж, це лише початок документування масштабних злодіянь рашистів.

Проєкт “Книга катів українського народу”, до створення якого долучилося Головне управління розвідки Міноборони, збирає докази злочинів та інформацію про тих, хто їх скоїв. Сайт містить детальну та верифіковану інформацію. Тут буде кожен причетний до злочинів проти українського народу.

Упорядники книги запрошують громадян, які постраждали від російських окупантів, надавати свідчення вчинення загарбниками воєнних злочинів проти мирних мешканців України. Варто знати, що лише підтверджений доказами злочин кваліфікується якв оєнний.

Ось як цю роботу організували в Хмельницькій області. У Хмельниччині роботу, спрямовану на документування воєнних злочинів, розпочали із проведення координаційної зустрічі з відповідальними прокурорами та представницею Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у області. Говорили про об’єднання зусиль, щоб допомогти людям, які постраждали від агресії чи стали свідками воєнних злочинів.

«Наразі отримали контакти прокурорів, які безпосередньо займаються цим напрямком у визначених населених пунктах області і до яких ми можемо скеровувати людей, що мають намір задокументувати скоєні щодо них воєнні злочини. Прокуратура також надала нам пам’ятку, яку працівники центрів з надання безоплатної правової допомоги  активно поширюють в пунктах приймання та тимчасового поселення переселенців, на сайтах органів місцевого самоврядування», – розповідає директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Наталія Стьопіна.

У Дніпропетровському представництві Уповноваженого з прав людини ВР, яким завідує Тетяна Кокшарова, "Фермеру Придніпров'я" повідомили, що ця праця ще не розпочата, її проводить зараз центральний офіс у Києві, тел. "гарячої лінії" 0800 - 50 - 17 - 20. А безпосередньо зафіксувати воєнні злочини рф можна тут @stop_ru_aggression_bot


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ