Міндовкілля не береже водно-болотні угіддя

За матеріалами інтернет-видань 04.02.2024 420

Українська природоохоронна група

 

   Позавчора, 2 лютого, відзначали День водно-болотних угідь ─ день, коли державні органи та установи трохи писали, як вони люблять болота і як їх оберігають.

Але подивімося на дії:

1. Міндовкілля спростило процедуру надрокористування. Чим сприяло продажу на аукціонах під видобуток торфу та бурштину боліт, як-от «Макове болото».

2. Держлісагентство та ДП «Ліси України» відмовляються створювати нові заповідні території в заболочених лісах, як-от заказник «Нівецький». І будують нові лісові дороги, аби ці заболочені ліси... вирубати.

3. Київська міська адміністрація сприяє забудові екопарку «Осокорки».

4. Рівненська обласна адміністрація відмовляється створювати охоронну зону для збереження болота «Сира Погоня».

5. Дніпровська ОДА вже 16 років (!) саботує Указ президента України Віктора Ющенка "Про створення НПП "Орільський" від 1 грудня 2008 року.

   А ще є органи місцевого самоврядування, які продають на земельних аукціонах заплави та луки під розорення. Мінагрополітики, яке розробило законопроєкт для зняття природоохоронного статусу торфовищ. Держводагентство, яке за мільйони втоплених у воді гривень знищує річки їх розчисткою.

Болота України: Види боліт України

   Ми б хотіли бачити, замість постів та фото, реальну роботу із захисту водно-болотних угідь ─ розширити чинні та створити нові заповідні території, ухвалити постанову про особливий режим використання земель на торфовищах, припинити безглузді розчистки річок, перестати продавати на аукціонах під видобуток торфу та бурштину болота.

   Усі необхідні звернення та документи ми давно підготували та відправили. Тепер вибір за державними органами – фоточки чи реальні дії?


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ