Можливості майбутнього. Що допоможе нам побудувати успішну країну?

За матеріалами інтернет-видань 03.12.2022 373

   Двадцять третього листопада в Торонто відбулась Конференція Rebuild Ukraine, організаторами якої виступила Канадсько-українська торгова палата у партнерстві з CEO Club Ukraine, Посольством України в Канаді, Міністерством економіки України, Business Council of Canada, UkraineInvest, Міністерством цифрової трансформації України, Посольством Канади в Україні.

     Мета цього бізнес-форуму, який об'єднав більше трьохсот українських та канадійських підприємців, інвесторів та представників обох урядів – презентувати державні та приватні інвестиційні проєкти, спрямовані на відбудову України. Окрім цього – велику частину події було присвячено обговоренню потенціалу та можливостей України у майбутньому. Окрім викликів, перед якими Україна постає кожен день, які створює чи підкреслює російська агресія, вже сьогодні можна побачити перспективи для розвитку нашої держави та економіки.

Сьогодні Україна має унікальні можливості, свій історичний шанс, якими ми просто не маємо права не скористатись. На які можливості ми можемо спиратись, будуючи успішне майбутнє України?

        Глобальна впізнаваність України по всьому світу.

      Нарешті, за 30 років Незалежності, ми вже не сприймаємось як колишня частина СРСР чи як країна десь біля росії. Нас знають як країну, яка може та хоче боротись за своє майбутнє. Українці доводять це на поле бою, на дипломатичних майданчиках, у бізнесі, енергетиці, навіть, в кав'ярнях, які починають працювати одразу після відбою повітряної тривоги, чим дивують іноземних журналістів. Активна присутність представників влади, бізнесу, громадянського суспільства на найбільших публічних майданчиках протягом року закріпила цю позицію і дозволяє відштовхнутись від неї для подальших дій. Креативність українців в усьому – починаючи від дипломатичного фронту, коли під час засідання російського посла в ООН, Сергій Кислиця читає книгу "Що не так з дипломатією", до приватних ініціатив, на кшталт "Народного байрактару", допомагає сформувати позитивний образ України в усіх сенсах.

        День Героїв Небесної Сотні | Хроніка Революції – Гард.City

         На фото: Майдан, лютий 2014 рік, початок війни рф проти Українського народу

        Цінності, що спільні для українців, стали частиною бренду України.

      Воля до змін, свобода, гідність, сміливість – світ бачить, що для України це не популізм. Світлоглядний вимір – те, що відрізняє нас від агресора, те, що назавжди проводить межу між нами. З 2014 року ми усвідомили, що свобода, гідність та воля до змін потребують неймовірної сміливості, але це точно варто нашої боротьби. Окрім цього, держава, бізнес та суспільство робить все, щоб довести – ми можемо не тільки просити, а й пропонувати, давати більше та створювати нове не лише для себе, але й для світу, який нас підтримує.

        Довготривала підтримка серед країн Заходу.

        Слова від наших канадійських, американських та європейських партнерів, які я почув під час Конференції, їхня готовність підтримувати проєкти, які були представлені – черговий доказ того, що підтримки в майбутньому стане лише більше. Від форуму в Давосі в травні до листопадового форуму в Торонто впевненість в нашій перемозі, а значить в кількості та якості підтримки від наших партнерів – лише росте. За останнє століття Україна ще не мала такої вдалої геополітичної ситуації та підтримки з боку міжнародної спільноти у боротьбі за свою державність.

      Жовтнева промова шефа європейської дипломатії Жозепа Борреля показала те, що українці зрозуміли ще зранку 24 лютого – світу, який ми знали, більше не існує. Сучасна реальність змусить провідні країни шукати нових партнерств, і ми будемо готові до цього. В свою чергу – західні партнери, окрім такої необхідної фінансової допомоги, зможуть дати нам значно більше – підтримку в розбудові демократичних інституцій, які забезпечують сталість у розвитку будь-якої держави, а також виплекати нове покоління лідерів.

Неймовірний соціальний капітал України.

Поряд з демографічною проблемою, маємо прямо протилежні тенденції суспільства. Наша країна ніколи не була так об'єднана всередині. Ще ніколи ми не відчували такий рівень довіри, взаємопідтримки один до одного. Ракети можуть зруйнувати наші домівки, але вони не можуть зруйнувати горизонтальні зв'язки між українцями, які розуміють, що в об'єднані – сила.

Молодь, яка зараз захищає країну на фронті, волонтерить, яка навчається та працює попри всі труднощі, яка активно реагує на внутрішні проблеми, знає, що таке відповідальність за країну. Це принципово нове покоління людей, ідентичність яких загартована викликами революцій та війни. Ми маємо зробити все, щоб зростити цей лідерський потенціал та залишити його в країні.

Усвідомлення ціни нашої незламності – запорука невідворотності змін.

Останні дев'ять років ми платимо велику ціну за свободу та можливість йти своїм власним шляхом. Останні дев'ять місяців ця ціна жахлива. Незмінним залишається наша незламність, наше прагнення незалежності та наша впертість у боротьбі з таким цинічним і жорстоким ворогом за право побудувати успішну європейську державу.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ