МУЗЕЙ, ЯКИЙ ТИМЧАСОВО НЕ ДОСТУПНИЙ

Микола Ясень 04.04.2023 390

         Збита ракета Х-55 / t.me/andrii_nebytov    Збита 26 січня 2023 р. в небі Київщини рашистська ракета Х-55                       

У Дніпропетровщині створили музей, у який відразу багацько охочих завітати, а він покищо зачинений для відвідувачів і навіть приховує, за якою адресою знаходиться. Уже й цим цікавий, бо розміщений на території одного діючого тут підрозділу протиповітряної оборони ЗСУ. А називається Музеєм деградації воєнних ракетно-космічних сил російської федерації. І як твердять ініціатори його появи, не виникнути цей музей просто не міг. Другий рік уже йде, як рашистські окупанти не дають спокою нашим містам і селам, воєнним об'єктам та підприємствам критичної інфраструктури, там і тут обстрілюючи їх ракетами типу «Калібрів», «Іскандерів» та багатьох інших значно й нищівніших  або різноманітними безпілотниками на зразок «Шахедів» чи «Орланів». Ясно, що українські вартові нашого повітряного простору і спокою збивають грізні та руйнівні ці по суті космічно-ракетні види зброї.

Як розповідають військовослужбовці даної частини ППО, уламки збитих ракет ретельно підбираються та обстежуються і вивчаються ними від самого початку, навіть класифікуються за моделями та датами і методами знищення. В першу чергу з метою аналізувати ефективність своїх дій та набувати досвіду у цім ділі. Наразі й набралося решток ледве не сотні ракет, в тому числі, до речі, і ракети з дуже великим вибуховим зарядом Х-22 та крилатої Х-101, котра минулого літа була збита і знищена на підльоті якраз до нашого міста Дніпра.

-  І чим далі ми все більше і більше переконувалися і переконуємося зараз, - розповідає один з організаторів прагматичного, як він його називає, музею, - що в розпорядженні агресора лишаються доволі посередні, примітивні, навіть, а особливо застарілі ще радянського виробництва ракети. Таким чином наша колекції їхніх уламків почала служити своєрідним показником падіння рівня саме воєнної ракетно-космічної техніки, швидше і очевидної деградації ракетного озброєння російської федерації. Чим не наочна експозиція занепаду так званої наче другої армії світу?

Залишається запевнити, що можливість на власні очі угледіти «гостинці» «руського міра» у кожного з нас реальні. Причому не рано чи пізно, а вже незабаром. Адже неординарний і, мабуть, несподіваний музей відчинить свої двері з 10-ї години ранку, у перший же день після війни.

                                                                                         


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ