«Нафтогаз Тепло» має намір перейти наприкінці квітня на біосировину

За матеріалами інтернет-видань 21.01.2022 494

За інформацією керівника  ТОВ "Нафтогаз Тепло" Віталія Михайльо, дочірня компанія НАК "Нафтогаз України" має  в управлінні ряд ТЕЦ і  не збирається застосовувати у виробництві цих підприємств газ, а має намір перевести їх на біосировину.

Віталій Михайльо сказав:

"Ми зараз перебуваємо в режимі формулювання моделі партнерських відносин: є, наприклад, малий місцевий бізнес, який знатиме, що компанії для вироблення тепла та електроенергії щорічно потрібна певна кількість біосировини. Нехай це буде тріска або солома. Це ще може бути спеціально перероблене сміття".

На думку Віталія Михайла, ТЕЦ почнуть переводити на джерела енергії, що відновлюються, приблизно наприкінці квітня поточного року.

За словами керівника «Нафтогаз Тепло», це європейська практика. Приміром, у Данії, лідера у ВІЕ, близько 70% теплової енергії отримують з BIE та біомаси. Як приклад, Віталій Михайло наводить модернізацію датського міста Орхус, де громада мала станцію на вугіллі. За вісім років вона отримала генерацію за допомогою теплового насоса, вітрогенерацію та генерацію зі спалювання біомаси, і  тариф для споживача не зріс.

Якщо брати до уваги українську біосировину, то, вважається, що на тонну зібраного зерна припадає близько тонни соломи. Щорічно в Україні залежно від погодних умов та врожаю виробляється від 45 до 70 млн. тонн соломи. Здебільшого, її або заорюють у землю, або, незважаючи на заборону та штрафи, спалюють безпосередньо в полі, знищуючи гумус. Як відомо, кубометру газу еквівалентні три кілограми соломи.

Теги: Газ

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ