Нам випав шанс завершити сепарацію від ерефії, - Юрій Федоренко

За матеріалами інтернет-видань 12.05.2024 368
Нам випав шанс завершити сепарацію від ерефії, - Юрій Федоренко
   Юрій Федоренко, командир батальйону УБпАК "АХІЛЛЕС", депутат КМР, радник оборонного комітету ВРУ.
   Багато хто сприймає військову службу, як шкільну програму з української літератури – суцільний гніт, біль та сльози. Так, ми ведемо важку і кровопролитну національно-визвольну війну, але і під час неї з нами відбувається життя. Воно інше, аніж ми планували чи звикли, але все ж життя. На війні так само приходить весна і квітнуть дерева, є місце для щирого сміху та реалізації особистості, а головне – праворуч та ліворуч від тебе знаходяться люди, яких навряд чи пощастило б зустріти за звичайних обставин. Лютий 2022 став фільтром «на міцність».
   Ми всі мали зовсім інші плани на життя, які перед обличчям загрози виживання Українського народу та Державності перестали бути приорітетними. З одного боку прикро, а з іншого – не всім дано створювати власними руками історію всесвітнього масштабу. Це наш шанс розставити всі крапки над «і» на геополітичній мапі. Це наш шанс із неспроможної та розкраденої за роки незалежності армії створити сучасне, технологічне та обороноздатне військо. Це наш шанс раз і назавжди завершити сепарацію від росії, яку наші попередники просто ставили на паузу.
   Зараз я виконую найважливішу місію свого життя. Пишаюся підрозділом, який мені вдалося створити разом з командою – Ахіллес - батальйон ударних БпАК 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка. За 2 роки в умовах постійного виконання бойових завдань на лінії зіткнення ми виросли зі стрілецької роти ТрО до одного з найефективніших в Україні батальйонів ударних БпАК у складі легендарної 92 ОШБр.
   Як командир бойового підрозділу, запевняю, що мова не йде про демобілізацію ні за 12, ні за 24, ні за 36 місяців. Ми обезкровимо військо, втратимо території та людей, а траси знову будуть переповнені на евакуацію, бо окупант просуватиметься вглиб країни.
   Ті, хто говорить про демобілізацію, дають надію, яка не має шансу на реалізацію, інакше ми програємо державу. Демобілізації при такій інтенсивності бойових дій бути не може.
  Для забезпечення соціальних прав військовослужбовців потрібні ротації, відновлення та відпустки, які стануть можливими лише як результат справедливої та адекватної мобілізаційної кампанії та налагодженої системи рекрутингу.
   У кожного військовозобовʼязаного зараз є одна основна робота – це захист обороноздатності держави і ми маємо вчитися жити в таких умовах. Демобілізувати досвідчених військових, які мають щонайменше 2 роки реального бойового досвіду – означає кинути новобранців, яких тільки но мобілізували, на поталу долі.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ