Німеччина стурбована цілеспрямованими атаками росіян на українську аграрну інфраструктуру

За матеріалами інтернет-видань 02.05.2022 677

Атаки Росії на зернову інфраструктуру України виглядають як спроби знизити конкуренцію на експортних ринках, заявив у понеділок міністр сільського господарства Німеччини Джем Оездемір. Повідомляє 2 травня Reuters.
За словами Президента Володимира Зеленського, Україна може втратити десятки мільйонів тонн зерна через блокаду Росією своїх чорноморських портів. Це  спричинить продовольчу кризу, яка вразить Європу, Азію та Африку.

Як говорить Оездемір, ми неодноразово отримуємо повідомлення про цілеспрямовані атаки Росії на зернові елеватори, склади добрив, сільськогосподарські території та інфраструктуру.
Зростає підозра, що президент Росії Володимир Путін прагне «в довгостроковій перспективі усунути Україну як конкурента», — вказує Оездемір.

Зазначається, що Росія та Україна традиційно є основними конкурентами на світових ринках зерна. Світові ціни на пшеницю зросли приблизно на 40% після того, як 24 лютого вторгнення Росії в Україну припинило поставки на світові ринки з Чорного моря.
За даними Міжнародної зернової ради, Україна була четвертим у світі експортером зерна в сезоні 2020/21, продавши за кордон 44,7 млн. ​​тонн. Після російського вторгнення обсяги експорту різко впали.

Оездемір заявив, що підніме питання про те, як можна допомогти Україні збільшити експорт зерна, на зустрічі міністрів сільського господарства G7 в середині травня.

Україна поступово нарощує експорт зерна наземним транспортом до Європейського Союзу. Але різна ширина залізничних колій в Україні та ЄС означає, що українські потяги не можуть автоматично працювати на європейській залізничній мережі.
    
    
   


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ