ПОПЕРЕДЖАЄМО ЗАГОДЯ, ЩО У КІНЦІ ЦЬОГО ТИЖНЯ ПЕРЕХОДИМО НА ЗИМОВИЙ ЧАС

Микола Ясень 23.10.2023 410

 

Не пропустіть: Наступного тижня переводимо годинники на зимовий час

Наступного тижня Україна перейде на зимовий час. Це станеться у ніч проти 29 жовтня, для цього слід буде перевести о 4-й годині ранку стрілки годинника на одну годину назад, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Укрінформ.

Переведення годинників в Україні на зимовий і літній час здійснюється майже чотири десятиліття - в останню неділю жовтня і в останню неділю березня.

Переведення годинників в Україні регламентується постановою Кабміну ще від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України».

Літній і зимовий порядок обчислення часу вперше був запроваджений у Великій Британії в 1908 році для економії та раціональнішого розподілу електроенергії впродовж доби.

Нагадаємо, що у березні 2021 року Верховна Рада відправила на доопрацювання в комітет законопроєкт №4201 «Про обчислення часу в Україні», який запропонував скасувати сезонні переведення годинників і, таким чином, залишити в Україні на постіно зимовий час.

Але поки що Україна продовжує переходити із літнього часу на зимовий і навпаки.Законопроект виходить так досі і не лроопрацьвано. А тим часом до пуття все ще не відомо, скільки насправді вдається зекономити електроенергії, то скорочуючи добу, то продовжуючи її, а що це дається взнаки на здоров'ї та самопочутті населення, це поза всяким сумнівом. Правда, коли вперше ще в Радянському Союзі запроваджвували зимовий час, то медики ледве не в один голос запевняли, що він наче нічим не зашкодить людям. Одначе в той же час зооспеціалісти тодішнього Міністерства  сільського господарства закликали колгоспних доярок у зимовий час ранками доїти корів на годину раніше, оскільки для тврин шкідливо міняти час традиційного доїння. Тобто для людей все гарпазд,а ось для худоби, м'яко кажучи, не зовсім.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ