Пропозиції щодо зменшення втрат на фронті та підвищення боєздатності військ від Юрія Бутусова

За матеріалами інтернет-видань 22.06.2022 395
На зображенні може бути: 4 людини
На знімку: Юрій Бутусов (третій зліва) з бойовими побратимами.
Військовий кореспондент Юрій Бутусов постійно перебуває на фронті, аналізує хід бойових дій, шукає і знаходить нові ідеї ведення війни. Це він робить для якнайшвидчого вигнанню рашистів з української землі та збереження особового складу Збройних сил України. Нещодавно  в мережі ФБ він подав для вивчення військовим керівництвом нові, грунтовні напрацювання:
- 1. Головне завдання на війні, це відбір, підготовка, організація та застосування основного ресурсу – людей. Краща зброя має поступати кращим воїнам та кращим підрозділам. Якість завжди перемагає кількість.
2. Основним пріоритетом комплектування має стати посилення кадрових бойових бригад, у яких є кістяк боєздатних сержантів та офіцерів, а також тих резервних підрозділів, де є боєздатні сержанти та офіцери. Кадрові бригади у складі чотирьох батальйонів оптимально розгорнути до восьми батальйонів. Кожен з чотирьох батальйонів другої черги має стати резервним батальйоном, який знаходиться у підпорядкуванні у кадрового батальйону, та вперше застосовується у смузі відповідальності кадрового батальйону, щоб отримати досвід для самостійних дій. Створюється мотивація для підготовки резерву силами злагоджених бригад.
3. Батальони ТРО мають бути вклчені до складу кадрових бригад ЗСУ та бригад корпусу резерву, які мають важке озброєння. Застосування бригад ТРО на фронті без важкого озброєння – неефективне використання військовослужбовців.
4. У складі бойових бригад необхідно створення запасного батальйону змінного складу, який виконує завдання із підготовки  нових кадрів в інтересах та за завданнями бригади, адмініструванням питань поранених, хворих, відряджених з бойових батальйонів, охороні тилових об’єктів, тобто бере на себе роботу з тим особовим складом, який тимчасово не може виконувати обов’язки на передовій. Це розвантажить та впорядкує роту з особовим складом у бойових батальйонах, особливо лінійних, де нема стройових частин.
5. У складі бригад створити курси підготовки сержантів терміном 1 місяць, за предметами топографія, тактика, вогнева підготовка, де бригади будуть готувати собі командирів відділень та взводів, операторів систем озброєння без відриву від зони бойових дій. На курси направляти виключно кращих солдат, які продемонстрували лідерські якості в бою.
6. Будь-які мобілізовані військовослужбовці, які потрапляють у бойові бригади, мають пройти курс молодого бійця протягом 2 тижнів, у учбовому батальйоні бригади, щоб на фронті самі бригади могли зробити відбір та з’ясувати кваліфікацію та придатність до конкретних завдань.
7. Люди, які непридатні до бойових дій через очевидні проблеми зі здоров’ям, мають відправлятись до військкоматів, які їх призвали, для додаткового обстеження, за рішенням командира частини 1-2 лінії.
8. Для військовослужбовців, які залишили позиції через певні причини, потрібно створити систему фільтраційних пунктів, де б вивчались причини відмови від виконання завдань, і вмотивовані воювати військові направлялись до кадрових бригад де могли б отримати можливість проявити себе в іншому колективі. Невмотивовані військовослужбовці мають відраховуватись з частин першої-другої лінії та переводитись у тил для подальшого визначення їхньої долі, не обтяжуючи командирів у бойовій обстановці.
9. У складі кожної бригади та батальйону створити взводи та відділення інструкторів, куди можна набирати фахівців та військовослужбовців, включно старших офіцерів запасу, іноземців  та таких, які старші за 60 років, щоб командири бригад отримали можливість посилювати навчальні кадри на власний розсуд.
10. У штабі бригад створити підрозділ для аналізу бойових дій, на основі детального вивчення та власного бойового досвіду та бойового досвіду інших частин, щоб постійно проводити навчання на власному досвіді. Проводити обмін досвідом командирами в рамках ОТУ. Матеріали щодо узагальнення бойового досвіду мають видаватись та доводитися до командного складу щотижнево.
11. Прискорене переведення військовослужбовців, бажаючих воювати на передовій – танкістів, піхотинців, артилеристів, мінометників з внутрішніх військових частин, які безпосередньо не застосовуються у бойових діях, за поданням командира бойової частини.
12. Прискорене відрахування зі складу військових частин, які виконують завдання у першій-другій лінії хворих, в тому числі на алкоголізм та наркоманію, наказом командира бойової частини. Це дуже обтяжує командирів бойових частин.
13. Звільнення керівників військкоматів, які направляють у бойові частини у першій-другій лінії непридатних до служби військовослужбовців.
14. Дозвіл на оформлення іноземців на контракт та у якості інструкторів у бойові бригади, які виконують завдання у першій-другій лініях.
15. Створити штаби рот у підрозділах переднього краю, оскільки основою тактичною одиницею зараз є ротно-тактична група.
16. Створити тилові ланки забезпечення на рівні рот та взводів, для логістики піхоти на всіх рівнях.
17. Створити військову поліцію, слідство та суди, щоб зняти проблеми правозастосування з командирів частин, оскільки обмежені повноваження ВСП не дозволяють в повному обсязі виконувати функції забезпечення правопорядку.
18. При плануванні бойових операцій враховувати нерівномірний рівень організації, озброєння та підготовки особового складу різних підрозділів, та застосовувати їх згідно з реальним можливостями. По кожному випадку загибелі великої кількості військовослужбовців проводити розслідування та робити висновки, які б доводились о усього командного складу, щоб запобігти повторенню таких випадків.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ