путін ламає собі хребет, програє, але вірить у ядерний шантаж та замерзлу Європу

За матеріалами інтернет-видань 28.08.2022 471
Яковенко: Путін ламає собі хребет, програє, але вірить у ядерний шантаж та замерзлу Європу. Інтерв'ю

    З перших днів широкомасштабної війни росії проти України стало зрозуміло, що путінський режим "зламається". Глава кремля володимир путін не має іншої мети в цій війні, окрім знищення нашої держави. Його капітуляція, як і капітуляція Києва, повністю виключена.

 

Наразі агресор взяв паузу, щоб вирішити серйозну проблему з комплектацією армії. Він також розраховує на те, що його "невоєнний" шантаж спрацює – що замерзла Європа взимку буде зговірливішою, а ядерна кнопка змусить іти на компроміси. Але цим надіям не судилося здійснитися.

       Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю OBOZREVATEL висловив російський опозиційний політик та журналіст Ігор Яковенко.

Розвідка Британії підбила підсумки першого півріччя війни і дійшла висновку, що перспективи для путіна досить похмурі. За їхніми оцінками, окупаційна армія деградувала, а сама війна для країни-агресора виявилася шкідливою. Ви погоджуєтесь з такими висновками?

– Безперечно. Це було зрозуміло буквально з перших днів війни – що путін війну програє. Було зрозуміло, що на цьому путінський режим зламається. Все питання в тому, коли.

Пророцтво "ми всі помремо" збувається завжди, питання – коли. Зрозуміло, що розпочавши війну проти великої європейської країни, Путіну варто було розуміти, що український народ просто не дозволить захопити її. Питання було у кривавій ціні, яку український народ заплатить за це. І було зрозуміло, що й західний світ при всій своїй розслабленості та гедонізмі, звичайно, не прийме цієї війни і відреагує на неї приблизно так, як він відреагував.

У цьому випадку поразка путіна була досить очевидною.

Найголовніше питання – це питання термінів, ступеня та форми поразки. Що таке поразка путіна? Це відкидання путінських військ на лінію до 24 лютого, чи це відкидання путінських військ на лінію до 1991 року? Чи це повне знищення армії вторгнення чи її значної частини?

Залежно від цього можуть змінюватись подальші сценарії. Я можу сказати, які сценарії неможливі зараз. Ось три сценарії.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ