Реальна каоліція в парламенті сьогодні - це «слуги» і... група «Довіра» та ексдепутати ОПЗЖ

Микола Ясень 27.06.2024 239

 

Верховна Рада України

Сюди тичиться рубрика в дусі хочете - вірте, хочете - ні.  Абп нпвмисне не придумаєш. Як стверджують в Комітеті виборців України, слуги Народу" самостійно не забезпечили 226 голосів "за" жодного разу. І в Комітеті назвали реальну коаліцію в парламенті. Про це повідомляє КВУ у Facebook.

"Найчастіше прийняті закони підтримують депутати "Слуги Народу", групи "Довіра", а також екс-депутати "опзж" з груп "відновлення України" і "платформа "за життя та мир "– про це мовиться в дослідженні Комітету виборців: "Верховна Рада: підсумки першого півріччя 2024 р.".

У КВУ зазначили: "Упродовж січня-червня 2024 р. було ухвалено 70 законів. Як правило "за" натискали 82% депутатів "Слуги Народу" (194 депутати), 70% – групи "Довіра", 64% – групи "відновлення України", 58% – групи "платформа "за життя та мир". Також 50% депутатів "Голосу", 49% – "Європейська Солідарність", 48% – "За майбутнє", 44% – позафракційні. Найменша підтримка прийнятих рішень ВР у депутатів ВО "Батьківщина" – в середньому 34% "за".

"Депутати "Слуги Народу" самостійно не забезпечили 226 голосів "за" жодного разу. Лише 16 законів із 50-ти прийнятих (без ратифікаційних документів) отримали підтримку понад 200 депутатів фракції. При цьому максимальний рівень підтримки – 219 "за", – розповіли в повідомленні.

У КВУ додали: "Варто відзначити, що в цілому народні депутати різних фракцій і груп демонструють високу підтримку рішень парламенту. В середньому прийняті закони підтримували 279 народних депутатів. Кожен п'ятий закон прийнято конституційною більшістю. Найбільшу підтримку отримали проекти щодо продовження воєнного стану і мобілізації".

"Неформальна коаліція "Слуги Народу" з групою "Довіра" існувала й до повномасштабного вторгнення. Однак в останні роки до неї фактично приєдналися екс-депутати "опзж": якщо в 2019-2022 рр. рішення ВР підтримували 20% депутатів цієї фракції, то в 2022-2024 р. – майже 60%. Не виключено, що саме участь "опзж" у коаліції призводить до блокування розгляду в парламенті принципових для них законопроєктів: т. зв. "церковний законопроєкт", законопроєкт про можливість позбавлення мандатів депутатів місцевих рад від проросійських партій, питання люстрації активу заборонених партій та інші", – зазначив голова КВУ Олексій Кошель.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ