САП оскаржила виправдальний вирок ексглаві Дніпропетровської ОДА Дмитру Колєснікову за незаконну компенсацію за житло

За матеріалами інтернет-видань 20.10.2022 448
 
            Дмитро Колєсніков. Фото liga.net

       Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржила рішення Вищого антикорупційного суду, який визнав невинуватим депутата Верховної Ради VIII скликання у справі про незаконну компенсацію за житло у Києві.

Про це повідомив САП у Telegram, інформує УП".

Дослівно САП: "Прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури подано до Апеляційної палати ВАКС апеляційну скаргу на вирок Вищого антикорупційного суду від 20 вересня 2022 року, яким депутата Верховної Ради VIII скликання визнано невинуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 ККУ у зв’язку із недоведеністю наявності в його діях складу даного кримінального правопорушення".

Деталі: САП не називає прізвище експарламентаря, але у кінці вересня ВАКС виправдав у справі про незаконну компенсацію колишнього депутата від "Опозиційного блоку" Дмитра Колєснікова.
 
         Повідомляється, що прокурор САП не погоджується з рішенням суду та відстоюватиме свою позицію в суді апеляційної інстанції.
 
   У САП нагадали, що під час досудового розслідування прокурори та детективи НАБУ встановили, що протягом грудня 2014 року – жовтня 2018 року Колєсніков незаконно отримав із державного бюджету 738,74 тис. гривень компенсації на витрати за винайм номеру у парламентському готелі "Київ" нібито через те, що не мав власного житла в столиці.

           Проте слідство встановило, що у нардепа, колишнього глави Дніпропетровської ОДА в 2012 - 2014 роках, було власне житло в столиці і він свідомо приховав цей факт.

Передісторія: 

У вересні колегія суддів Вищого антикорупційного суду визнала невинуватим депутата Верховної Ради VIII скликання Дмитра Колєснікова у вчиненні кримінального правопорушення та виправдала його.

Колєсніков 18 січня 2018 року був одним із 36 депутатів, що голосували проти Закону про визнання українського сувернітету над окупованими територіями Донецької та Луганської областей.[8]

   Також, за Вікіпедією, був одним із 59 депутатів, що підписали подання, на підставі якого Конституційний суд України скасував статтю Кримінального колексу України про незаконне збагачення, що зобов'язувала держслужбовців давати пояснення про джерела їх доходів і доходів членів їх сімей. Кримінальну відповідальність за незаконне збагачення в Україні запровадили у 2015 році. Це було однією з вимог ЄС на виконання Плану дій з візової лібералізації, а також одним із зобов'язань України перед МВФ, закріпленим меморандумом.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ