Шість шахраїв заробили понад 90 млн. грн. на сільгоспвиробниках

За матеріалами інтернет-видань 05.09.2023 296
Шість шахраїв заробили понад 90 млн. грн. на сільгоспвиробниках

ДБР завершило розслідування щодо шахраїв, які заволоділи грошима виробників сільгосппродукції на десятки мільйонів гривень
Мешканець Дніпра  створив злочинну організацію і залучив своїх довірених осіб. Шахраї для пошуку жертв залучали представників фіскальних та правоохоронних органів, які надавали необхідну інформацію зі службових баз даних.
Отримавши дані щодо потенційного «клієнта», вони підробляли паспорти громадян України, документи та печатки підприємств, гербові печатки приватних нотаріусів, державних податкових інспекції тощо.
Після цього зловмисники телефоном домовлялися з представниками підприємств щодо можливої покупки сільгосппродукції.  Потім вони відкривали в банках фіктивні рахунки від імені цього підприємства.
Паралельно відбувались переговори «від імені директора» справжнього підприємства, яке було зацікавлене у купівлі вирощеної сільгосппродукції.
Згодом на липові рахунки «продавця» надходили кошти від підприємства-покупця. При цьому шахраї підробляли бухгалтерську документацію для здійснення оплати за поставлений товар.
Маючи віддалений доступ до таких банківських рахунків, зловмисники відразу перераховували їх на інші банківські рахунки, з яких надалі знімали готівку нібито для виплати зарплати.
Таким чином, потерпілі лишалися без продукції та без грошей.
Встановлено 4 епізоди заволодіння грошима суб’єктів господарювання зі Львівської, Полтавської та Хмельницької областей на понад 92 млн. грн.

За час діяльності злочинної організації її члени у своїх шахрайських схемах використали дані понад 220 суб’єктів господарської діяльності.




За процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора скеровано до суду обвинувальний акт стосовно шести осіб – організатора та п’ятьох членів злочинної організації.

Їм інкриміновано участь у злочинній організації, шахрайство, підроблення чи використання підроблених документів та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом (ч. ч. 1, 2 ст. 255, ч. 4 ст. 190, ч. ч. 3, 4 ст. 358, ч. 3 ст. 209 КК України).

 

Державне бюро розслідувань

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ