Шия експортних маршрутів для України все ще вузька, а попит високий

За матеріалами інтернет-видань 20.04.2022 536

За словами Міністра агрополітики України Миколи Сольського, навіть якби бойові дії завершилися завтра, хвиля високих цін на основні продовольчі товари все одно буде відчуватися у всьому світі ще три-п’ять років. Інформує ООН у звіті про гуманітарну ситуацію в Україні станом на 18 квітня 2022 року.
Як повідомлялося раніше, Україна разом з Російською Федерацією є одним із провідних світових виробників та експортерів основних продуктів харчування, зокрема, пшениці та ячменю, кукурудзи та соняшникової олії. Далі пан Сольський пояснив, що навіть якщо сільськогосподарське виробництво буде продовжуватися зараз, перед Україною стоїть проблема, як експортувати зерно та інші продукти в нинішніх умовах.

За словами Міністра, зараз в Україні є значний надлишок олії та зерна. Останній становить близько 20 млн. тонн, а залишки пшениці вдвічі перевищують внутрішній попит. Як повідомляється, певні логістичні мережі вже працюють на кордоні з Угорщиною, Польщею та Румунією, але шия експортних маршрутів все ще занадто вузька, а попит високий.

Минулого тижня Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш представив перший детальний бриф Глобальної групи з реагування на кризу з питань продовольства, енергетики та фінансів (GCRG), яка була створена для вивчення наслідків війни в Україні для найбільш уразливих верств населення. У своєму бюлетені GCRG попередила, що криза в Україні може призвести до злиднів і голоду до 1,7 мільярда людей — понад п’яту частину населення планети.
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ