Сили наші в гарбузовій каші: новинка від «Герцевських Крафтоликів» вже готова

Марина Бабич 30.01.2023 529
Сили наші в  гарбузовій каші: новинка від «Герцевських Крафтоликів» вже готова

"Герцевські Крафтолики" відомі в Січеславщині різноманітними виробами з гарбуза. Саме тут започаткували приготування сухих страв з  відомого українського овоча. Сталося це після перемоги села Маломиколаївка Дніпропетровської області у міжнародному конкурсі Неймовірних сіл України.  Активні жінки села, попри матеріальні складнощі, купили у Маломиколаївці садибу, зробили ремонт, поставили закуплене обладнання, обрали  гарбуз в якості свого виробничого бренда і почали займатися кулінарним чаклунством.

Хто і як підвищував майстерність, невтомність господинь, нам невідомо, але і цукати, і гарбузівка, і цукерки з гарбуза стали неймовірним дивом "Герцевських Крафтоликів".


Як повідомила ініціаторка проекту "Герцевські Крафтолики" Світлана Гарнадко, з'явилася новинка із гарбуза - гарбузова каша.

"Я довго шукала просторами інтернету подібну продукцію, а її немає. Десь хтось там щось пробував, але, можна сказати, ми - першовідкривачі. Каші є, а от гарбузових, та що б до смаку...Я з цією ідеєю і спала, і вставала, бо дуже хотілося здивувати споживача. Людей потрібно весь час дивувати, щось вдосконалювати, іти вперед. Під час війни "Герцевські Крафтолики" перейшли  на виробництво продуктів швидкого приготування для ЗСУ, бо бійцям треба на фронті гарячі борщі, супи. Але каша завжди поживна і калорійна. А з гарбуза ще й лікувальна, відновлює сили організму. Отож, недарма не спалося",  -  жартує Світлана Гарнадко.

За її словами, до остаточного варіанта гарбузової каші  постійно тривали смакові експерименти.  Бо це далеко не просто: додати таку міру  інгредієнтів, щоб навіть вишуканий смак був вдоволений.

"Я проекспериментувала декілька способів -  і  вийшло. Проварила рис, висушила його, потім пробланширувала у воді гарбуз, теж висушила,  перемололи його на порошок. Рис залишили такий, як є. Пробували заливати молоком  і водою. Це дуже добра заміна тому, хто любить кашу. Ні варити, ні чистити гарбуза не треба, а просто залити окропом. І натуральні складники, без домішок. Я сама не очікувала, що буде так смачно. Бо гарбузи наші солодкі і без цукру", - поділилася кулінарним секретом пані Світлана.

Гарбузова каша - і сила наша. У людях, які вміють рухати світ, смак і спадок.
Беріть, переконуйтесь!
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ