Сільсьгосподарську землю, яка в оренді, можна продати

За матеріалами інтернет-видань 13.12.2021 877

Що варто знати?

Переважне право на купівлю цієї землі має орендар: недотримання процедури переважного права може закінчитися для власника судовою тяганиною.

Щоб продати  землю, яка перебуває в оренді, власник зобов’язаний не пізніше за 2 місяці до дня купівлі-продажу подати заяву нотаріусу про намір продати землю.

Нотаріус її реєструє у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно. Заяву варто подавати разом із проєктом договору купівлі-продажу нотаріусу, який буде надалі посвідчувати цей договір.

Протягом 3-х робочих днів нотаріус повідомляє орендаря цінним листом під розписку з повідомленням про вручення або особисто про намір власника продати землю  та умови її продажу. Також пропонує скористатися переважним правом.

Якщо орендар хоче скористатися таким правом, впродовж 1 місяця він повідомляє про це нотаріуса. З дня отримання наміру від орендаря нотаріус призначає дату і час укладання договору купівлі-продажу ділянки між власником та орендарем.

Орендар втрачає переважне право, якщо протягом місяця з дня отримання повідомлення від нотаріуса не повідомив його про бажання скористатися переважним правом, чи відмовився від укладення договору купівлі-продажу, або не з’явився у день і час, призначені нотаріусом для укладення договору. Тоді власник може продати земельну ділянку іншій особі.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ