У Божедарівці в ПТУ 71 оселилася «Мрія»

Марина Бабич 20.06.2024 657

Таку назву має Центр сталого розвитку,  професійного зростання та успішної кар’єри, який відкрито 20 червня 2024 року на базі Професійно-технічного училища №71 в Божедарівці Дніпропетровської області. До його відкриття долучилися представники департаменту освіти і науки Дніпропетровської ОДА, керівники навчально-методичного центру ПТО області, органи місцевого самоврядування, очільники аграрних підприємств, працівники районного центру зайнятості, здобувачі освіти і випускники училища.

Наразі в області діє 36 аналогічних центрів, мета яких підняти пласт професійно-технічної кар'єри на новий рівень. Тут можна змінити наявну професійну кваліфікацію чи підтвердити її і отримати сертифікат. Можна здобути новий досвід у розвитку своїх можливостей. За словами Олени Бабіченко, директорки ПТУ №71, він нам завжди в нагоді.

"Це - Центр сталого розвитку, бо розвиток в нас запрограмований від народження і до останньої хвилини. Ми всі маємо зростати. Ми не повинні стояти на місці. І якщо сьогодні нас щось влаштовує, то завтра воно буде іншим. Ми не можемо навчитися всього і за один раз. Можна використати шанс перепрофіліюватися і займатися улюбленою справою", - зауважила Олена Петрівна.

На цей центр покладено велику відповідальність в розвитку трудового потенціалу, - зазначила Олена Гришаєва, в.о. директора НМЦ ПТО у Дніпропетровській області.
Вона побажала, щоб всі, хто тепер звертатиметься до центру, знайшли свої точки дотику і використали їх з найбільшим ефектом для себе.

"Я висловлюю вдячність Олені Петрівні і колективу, що в цей важкий час знайшли в собі сили відкрити центр і вже навіть прописали алгоритм важливих дій", - сказала Олена Вікторівна у ході відкриття.

Після перерізання святкової стрічки всі гості завітали на першу подію в Центрі - засідання круглого столу «Майбутнє будуємо сьогодні - «АГРО ЄДНАЄ».


Олена Гришаєва детально проаналізувала вплив дуальної освіти на професійну підготовку робочих кадрів і наголосила на спроможності роботодавців формувати людський капітал.  Світлана Головченко, методистка НМЦ ПТО у Дніпропетровській області, презентувала вимоги державного, регіонального та галузевого значення для Центру і провела активний тренінг з набуття профорієнтаційних компетентностей  для педпрацівників ПТУ-71.
Олена Бабіченко поділилася пріоритетними напрямками роботи Центру кар'єри, в яких вже фігурують плани про  домедичну підготовку, організовану воїнами ЗСУ для вихованців та колективу училища. Також можлива часткова реабілітація воїнів на базі училища, лише потребують оновлення гуртожитки для їх проживання та спортивна зала.


Безперечно, найважливішим фактором у розвитку Центру кар'єри "Мрія" стане  зміцнення громади і  поширення доброї репутації підготовлених фахівців.
Хоча на сьогодні у ПТУ 71 є вже чималі здобутки у цих напрямках.  Тут успішно і в короткий період освоїли кошти громади на придбання підйомника, цими днями встановлять систему протипожежної безпеки, а з міжнародних досягнень - вихованці гідно представили Дніпропетровщину у Литві на  зібранні  з підприємницької діяльності.


У ході обговорення йшлося про  перспективи співпраці профосвіти із соціальними партнерами в наданні профорієнтаційної консультативної допомоги  внутрішньо-переміщеним особам, звільненим з лав ЗСУ, людям з особливими освітніми потребами. Також гості висловили свої думки щодо кар’єрного росту, зміни професійного напрямку, підвищення кваліфікації, стажування, пошуку роботи, адаптації на робочому місці.


Дехто із колишніх випускників запевнив, що всі здобувачі освіти ПТУ 71 завжди  матимуть роботу і зможуть прогодувати свої родини. Бо заклад має потенціал, лише потребує сучасного оснащення матеріальної бази та налагодження міцних звязків із агропідриємствами та іншими закладами освіти.  

"У подальшому варто прагнути того, щоб в агро залишалося не 25% випускників училища, як зараз, а 70-80%. Та згодом воно так і буде, оскільки механізатори, яких готує заклад, завжди цінуватимуться, бо тільки в Криничанському районі 126 тисяч га орної землі", - зазначив представник агросектору.

Щодо постійної зайнятості сільськогосподарських працівників і їх важливості в регіоні, то Олена Бабіченко повідомила, що днями через засилля кліща  посіви соняшника на території закладу треба пересівати,  на що потрібна техніка, час, зерно, люди. І це теж важлива комунікація, якою може поділитися і навчити "Мрія".
 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ