У Дніпропетровській області осучаснили підготовку трактористів

За матеріалами інтернет-видань 30.07.2023 629
У Дніпропетровській області осучаснили підготовку трактористів

У межах Проєкту продовольчої та сільськогосподарської організації ООН ФАО впродовж 2022/2023 навчального року в Дніпропетровській області завдяки співпраці з Рівненським центром ПТО ДСЗ, ПТУ №74, Великоновосілківським професійним ліцеєм Донецької області оновили освітні програми підготовки трактористів за сучасними запитами. Повідомив Victor Vasilinenko, директор НМЦ ПТО  у Дніпропетровській області.
Він, зокрема, зазначив, що всю роботу координували національний експерт ФАО з професійної освіти Сергій Панцир (Україна) і міжнародний експерт ФАО Ладислав Попов (Болгарія).
Внаслідок реалізації цієї частини проєкту стало можливим оновлення лабораторії в ПТУ №74, де готують професійно-технічні кадри в Дніпропетровщині, сучасним симулятором-тренажером. Він представляє собою комп’ютерно-механічний навчальний засіб, який призначається для закріплення навичок операторів комбайнів у віртуальному тривимірному просторі.

Симулятори для навчання водінню комбайнів мають ряд переваг:

  • Безпека: Симулятори дозволяють навчатися без ризику потрапити в небажані ситуації, що особливо важливо для новачків та тих, хто бажає вдосконалити вже існуючі навички.
  • Ефективність: Навчання на симуляторах дозволяє економити час і зусилля, забезпечуючи можливість практикуватися в різних сценаріях та умовах безпосередньо на робочому місці, отримуючи досвід використання різних типів тракторів та обладнання.
  • Точність: Симулятори дозволяють відтворювати реалістичні умови та ситуації, що забезпечує більш точне навчання та розуміння роботи трактора, реалізовуючи індивідуальний підхід до кожного учасника та звіт про його прогрес.

На території оновленої лабораторії відбулась презентація і обговорення усіма учасниками можливостей використання симулятора для перепідготовки незайнятого населення, дорослого населення для навчання за короткостроковими програмами, розширення освітніх можливостей для здобувачів освіти за програмами первинної професійної підготовки, підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти.
В обговоренні взяли участь представники Федерації об’єднання роботодавців Дніпропетровщини, Дніпропетровської обласної організації роботодавців агропромислового комплексу, обласного центру зайнятості, обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу, керівники сільськогосподарських підприємств. Всі  переконані, що нова ініціатива допоможе майбутнім трактористам підвищити свій професійний рівень і забезпечить більш ефективне та безпечне використання сільськогосподарської техніки.

Слід додати, що така лабораторія з унікальним для нашої області інноваційним навчальним обладнанням дасть можливість якісно навчати майбутніх користувачів сучасної сільськогосподарської техніки в умовах обмеженості її наявності в закладах професійної (професійно-технічної) освіти аграрного напрямку.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ