У громадах для медзакладів у ході війни існує кілька викликів

За матеріалами інтернет-видань 30.05.2022 863

Представники громад Дніпропетровської, Миколаївської та Одеської областей взяли участь у інформаційній  сесії, яка розглянула, як  функціонують заклади охорони здоров’я в громадах в умовах воєнного стану.
Перший виклик, з яким наразі стикнулися медичні заклади - це відтік кадрів та дефіцит персоналу. Багато лікарів та медичних працівників виїжджають до інших більш безпечних регіонів або за кордон, хтось мобілізується і стає військовим медиком. На думку експертів, громади, які приймають внутрішніх переселенців, мають можливість посилити кадровий потенціал медзакладів, залучаючи до роботи приїжджих фахівців.
 Другий виклик - надання медико-соціальної допомоги внутрішньо переміщеним особам. Серед рекомендацій, які отримали учасники, прозвучали наступні: в місці зустрічі ВПО мають чергувати медики та соцпрацівники, у прихистках та інших місцях локалізації переселенців можуть відвідувати лікарі, особлива увага має бути приділена людям з орфанними захворюваннями.
Третій виклик - це збільшення кількості пацієнтів за рахунок внутрішньо переміщених осіб. Вони теж  можуть звернутися до сімейного лікаря за місцем перебування без укладеної декларації, щоб отримати медичну допомогу, отримати рецепт за  програмою "Доступні ліки" або направлення до вузьких спеціалістів.
За словами організаторки інформаційної сесії Олени Тертишної, очільниці Регіонального офісу "U-LEAD з Європою" у Дніпропетровській області, в умовах воєнного стану важлива і професійність медиків, і   фінансування медичних закладів НЗСУ, і отримання ними гуманітарної допомоги, і забезпечення паливно-мастильними засобами санітарного транспорту лікарень.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ