У польських магазинах можна знайти все більше українських продуктів харчування

За матеріалами інтернет-видань 19.02.2024 336
У польських магазинах можна знайти все більше українських продуктів харчування

Як повідомляє farmer.pl,  у Польщі в торгових мережах стало більше продуктів харчування з України.
Зазначається, зокрема, що Великопольська сільськогосподарська палата оголошує про соціальний контроль сільськогосподарської продукції на своїй сторінці у Facebook. Такий «народний» контроль на кордоні вже діє, тож агропромислові палати долучаються до кампанії захисту польських продуктів від українських агропродовольчих товарів.
Йдеться також про відносини між Польщею та Україною, які надзвичайно напружені. Буквально вчора Моніка Хлебош повідомила про інцидент наруги над польським прапором громадянами України. Емоції вже на висоті з обох сторін, але постраждала в цій ситуації польська сторона. Ніхто не реагує, і ситуація загострюється в небезпечному напрямку.
Польські журналісти висловлюють думку, що справа зайшла настільки далеко, що ніхто толком не знає, що виробляють у Польщі, але все ж таки з української сільськогосподарської продукції.
В Інтернеті вже можна знайти фотографії продукції, виробленої в Польщі, але фірмами, які входять до переліку компаній, що закуповують сировину з України, що циркулює в Інтернеті. То це польський чи український продукт?
Підкреслено, що  полякам варто активізуватися для запровадження маркування продукції, але не «Mada in Poland», чи «Made in Poland», чи «Made in EU». Польська продукція повинна мати додаткове маркування та логотипи – вироблена з польської сільськогосподарської продукції (зернових, молока, ріпаку тощо). Мінімальним рішенням є інформація на упаковці, в якому відсотковому співвідношенні продукт виготовлено з польської сільськогосподарської продукції.
Це потрібно полякам для уникнення таких явищ, як змішування якісного польського та німецького зерна з товарами з України. Фермери, а також водії, які бачать, що відбувається під час перевалки, наголошують, що український товар значно нижчої якості змішується з дуже хорошою сировиною, і тоді вона може відповідати параметрам. Як у такій ситуації боротися за ідентичність вітчизняної продукції, якщо для підвищення якості товарів зі Сходу змішують вітчизняне зерно з українським? Також були ситуації, коли таке зерно поверталося в країну, тому що від нього відмовилися наступні покупці.
Навіть якщо українські товари в деяких ситуаціях не залишалися в Польщі, вони часто йшли за кордон як зерно польського походження. Це стосується не лише зернових, а й ріпаку та соняшнику. За кордоном польські товари вважалися неякісними, а ця якість псувалась домішкою української сировини (або, в крайньому випадку, цілком українські товари, які продавалися як польські), - йдеться на фермерському порталі Польщі.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ