У Самарканді від путіна вимагали припинити війну в Україні

За матеріалами інтернет-видань 19.09.2022 327

 

У Самарканді від Путіна вимагали припинити війну в Україні

        Саміт Шанхайської організації співробітництва (ШОС) у Самарканді в кремлі могли розглядати як важливий доказ того, що Заходу не вдалося досягти міжнародної ізоляції російської федерації. Ще б пак! Адже на цьому саміті президент росії володимир путін зустрічався із лідерами Китаю, Індії, Туреччини та Ірану, спілкувався з главами колишніх радянських республік – тобто демонстрував, що зараз зовнішня політика росії звернена до "багатополярного" світу. А якщо Захід не хоче визнавати сам факт існування такого світу і запроваджує санкції проти росії – це проблема Заходу.

 

       Але уважний розгляд підсумків саміту ШОС демонструє, що жодних реальних результатів – крім, можливо, пропагандистських – володимир путін так і не досяг, пише Віталій Портніков для radiosvoboda.org.

Найбільші очікування були, зрозуміло, від його зустрічі з головою КНР Сі Цзіньпіном – тим більше, що це перша така зустріч після початку масштабної війни проти України. Однак, незважаючи на всі люб’язності, якими супроводжували цю зустріч, жодних конкретних результатів у неї не було. Західні аналітики навіть заговорили, що росія поступово перетворюється на економічного і політичного "васала" Китаю і водночас Пекін намагається уникнути будь-яких ускладнень у відносинах із Заходом, які можуть виникнути у разі свідомого та демонстративного порушення санкційного режиму.

Ніхто у Самарканді не підтримав мілітаризму путіна  Якраз у дні проведення саміту знову спалахнув прикордонний конфлікт між двома союзниками росії, членами ОДКБ – Киргизстаном та Таджикистаном.Президенти обох країн перебували у Самарканді і навіть зустрічалися між собою. Цікаво, що путін навіть не спробував докласти зусиль, щоб стати посередником у цьому врегулюванні, а Таджикистан та Киргизстан не апелювали до росії та ОДКБ. А ось прем’єр-міністр Вірменії Нікола Пашинян, країна якого теж у дні проведення саміту опинилася в ситуації прикордонного конфлікту із сусіднім Азербайджаном, до ОДКБ та росії якраз апелював – але жодної зрозумілої відповіді не почув. Але ж путін мав чимало можливостей продемонструвати свою зацікавленість у ситуації хоча б у тому ж Самарканді, де він опинився поруч із президентами Азербайджану та Туреччини.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ