Україна і світовий ринок агропродукції

За матеріалами інтернет-видань 19.01.2024 409
Україна і світовий ринок агропродукції

Як передає SPIKE BROKERS, ціни на кукурудзу в світі знаходяться на 3-х річному дні. Значні залишки в світі та очікування рекордного врожаю з Південної Америки створюють суттєвий тиск на ціни. Покупці вибирають стратегію очікування на подальше зниження цін продавцями для того, щоб знайти збут залишків.
Ціни знизилися в напрямку чорноморських портів на 5-7$ за тонну. Ціни на кінцевих ринках збуту Північної Африки, Іспанії, Італії та Близького Сходу знизилися також до 10$ за тону. Продавцям важко знайти збут на світовому ринку. На світовому ринку кукурудзи спостерігається "інверсія цін" (коли майбутні ціни стають нижчими за поточні).
Ціни на фуражну пшеницю знизилися до 10$ за тонну слідом за цінами на кукурудзу. Ціни на продовольчу пшеницю знайшли підтримку завдяки активним закупівлям Єгиптом, Йорданією, Тунісом, Алжиром та Японією. Премія на продовольчу пшеницю збільшилась до 30$ при не змінній ціні продовольчої та зниженні ціни на фураж.
Ціни на соняшник укріпилися до 10$ на тонну з доставкою на внутрішню переробку в Україні. За період з вересня до грудня 2023 Україна експортували всього 133 тис. тонн олійної. Основним ринком збуту була Туреччина.
Глобальні ціни на сою продовжують зниження. Ціни знизилися до 20$ за тонну також за всіма напрямками реалізації сої для українських виробників.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ