В Іркутську розбився «СУ - 30», одинадцятий віськовий літак рф з початку війни

Григорій Давиденко 24.10.2022 310
        Учора очільник Іркутської області ігор кобзєв в соцмережах повідомив, що в Іркутську на 2-поверховий будинок упав винищувач "Су-30", 2 пілоти загинули, жертв серед населення немає.

Пресслужба головного управління мнс в Іркутській області уточнила, що під час випробувального польоту зазнав аварії літак Су-30: "Літак упав у межах міста, у секторі приватної забудови. На місці працюють пожежно-рятувальні підрозділи, інформація уточнюється". Новітній Су-30, до речі, це багатоцільовий винищувач покоління "4+", розроблений ОКБ Сухого, який серійно випускається на Іркутському авіазаводі. Не виключено, що після випробувань він би прилетів до України, для підтримки загарбницьких дій держави-терориста рф.

        На початок 2021 року оглядач Defense Express визначив загальну кількість російських винищувачів, штурмовиків, бомбардувальників, військово-транспортних та літаків морської авіації числом 1 585 штук. Це включно ще з літаками радянської доби, морально і технічно застарілих. За період від початку широкомасштабної агресії рф українські пілоти та ППО знищили 270 ворожих літаків. Ще 11 зазнали аварії на території рф, про що мова далі. Загалом ці безповоротні втрати дорівнюють біля 18 % повітряних суден росії, що не так і мало. Коли ці втрати поділи на період 8-ми місяців війни, то виходить - щомісяця авіація рф "худне" на 2, 25 %. До того ж в Україні літаки рф - це переважно новітні зразки.

         Та всі ці біля 1 300 літаків на всю велетенську рф, що залишаються, ніщо без підготовлених пілотів. Як кажуть, до млина ще й вітру треба.  Цікавими роздумами про причини частих аварій рашистських літаків на сторінці ФБ поділився народний депутат Тарас Чорновіл:

        - Падіння рашистського стерв'ятника в Іркутську - цілком закономірне. Як і в Єйську. рашисти втратили більшість підготованих літунів. За штурвал садять шмаркатих випускників льотних училищ та навіть цивілних пілотів, які колись служили у військовій авіації (або й не служили). Так само знищена техніка, яка перебувала у використанні й проходила регламентні роботи. Зараз уже літають казна-хто на невідь-чому. От і плюхаються то в полі, то в містах. І туди їм і дорога. Небойові втрати ворога - найкращий здобуток. Ці вже не скоять воєнних злочинів. Бачив перелік таких падінь від 24 лютого, він вражає, то ж поділюся. Відомо про 11 епізодів саме з бойовою авіацією. Було ряд інших, де ймовірно могли зздійснюватися військові перевезення, але докази цього не публікувалися.
— 22 жовтня падіння рашистського винищувача в Іркутську. Пілот ніби катапультувався. А міг і зразу до Кобзона.
— 17 жовтня Су-34 впав на будинок у Єйську. Пілот катапультувався, 14 загиблих мешканців.
— 9 жовтня Су-25 впав у Ростовській області. Пілот загинув.
— 9 жовтня Су-34 від'ємно злетів у Ростовській області. Пілоти катапультувалися.
— 1 жовтня літак розбився на аеродромі "Бельбек" у Криму. Льотчик катапультувався.
— 11 вересня Су-34 розбився в Криму. Пілоти катапультувалися.
— 24 червня Іл-76 розбився в Рязані. Загинули чотири члени екіпажу.
— 21 червня Су-25 "приземлився" в Ростовській області. Пілот загинув.
— 17 червня Су-25 упав у Білгородській області. Льотчик катапультувався.
— 8 квітня МіГ-31 розбився в Ленінградській області. Екіпаж катапультувався.
— 24 лютого Ан-26 розбився під Воронежем. Екіпаж та присутні на борту загинули.
Є ще пару відео з Іркутська. Перше - просто епічне. А останнє показове з іншого боку - там хібари та перекошені дерев'яні паркани. Класичне 19 століття. А це майже сам центр потужного промислового міста на рашці. Колись давно був там. Ці райони в центрі без каналізації з дикою антисанітарією, грибком, часто з забитими вікнами за ті 45 років не помінялися, хіба стали ще жахливішими.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ