В Полтавщині розводять бджіл української степової породи

За матеріалами інтернет-видань 04.08.2024 130
В Полтавщині розводять бджіл української степової породи

Полтавщина має потужний потенціал в бджолярстві.  В області налічується понад 130 тисяч бджолосімей та щорічно виробляється понад 3 тисячі тонн меду. А це 5% від загальної кількості виробленого меду в Україні. Про це йшлося у ході форуму «Полтавщина медова – продуктивне бджільництво», який відбувся за участі Полтавського державного аграрного університету.
Зазначалося, що Полтавщина є лідером із виробництва меду та забезпечення кадрового потенціалу галузі бджільництва. Гадяцьке аграрне училище є унікальним навчальним закладом, де готують справжніх профі.
За словами директора Департаменту агропромислового розвитку Полтавської ОВА Сергія Фролова,  в Полтавщині функціонує п’ять племінних пасік з розведення бджіл української степової породи. Ведення селекційно-племінної роботи сприяє збереженню та поширенню генофонду районованої для області породи бджіл. Також покращенню генофонду сприяє затверджений у 2022 році експертною комісією Мінагрополітики внутрішньопородний тип української степової породи бджіл «Гадяцький». Існує два підприємства, які працюють в напрямі органічного бджільництва.
У ході форуму  учасники  обговорили питання експорту меду, виробництво медових напоїв і оздоровчої продукції відповідно до вимог законодавства, можливостей для впровадження переробки меду та реалізації готової продукції, стратегічні орієнтири інноваційного розвитку бджільництва в умовах воєнного стану.
Популярністю користувалася виставка, де були презентовані регіональні вироби бджільництва, продукція майстрів народної творчості та крафтового ремесла.

 

Полтавська обласна державна адміністрація 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ