«Відновлення роботи аміакопроводу з терористичної рф неприйнятне», - Тарас Чорновіл

За матеріалами інтернет-видань 26.11.2022 368
На зображенні може бути: карта
     Що стосується аміачних переговорів та самого аміакопроводу. Прокачка аміаку через усю територію України по діагоналі велася аж до 24 лютого. Після масованої атаки припинилася, а зараз раша дуже настирливо тисне на міжнародні структури та Україну, щодо відновлення прокачування аміаку. Тут вам війна, страшні жертви, руйнування критичної інфраструктури, а зовсім поряд має розвиватися транскордонний мільярдний рашистський бізнес із традиційними відкатами зеленим клептократам...
    І є тут кілька нюансів. Позиція раші в цьому питанні відома. Вона тисне на світ, заявляючи, що постачання аміаку (основи ряду добрив) є частиною продовольчої угоди. Хоча щодо аміаку домовленостей так і не досягнули. І шантажувати світ москва пробувала якраз тим, що перекриє зерновий коридор, якщо їй не пустять аміак. Цікаво інше. Це позиція укрсучвлади. Вони ніби уникають заяв про готовність відновити прокачування аміаку, але чомусь через ЗМІ вкидають нам повідомлення, що обміни полонених, які дійсно ожили останніми тижнями, пов'язані виключно з бажанням раші запустити аміакопровід. Що абсолютно не відповідає дійсності. москва ці процеси не пов'язувала. Прив'язка пуску аміаку до обміну полонених та відкриття Миколаївського порту - це ідея саме Києва, зокрема й економічно зацікавленого Арахамії. А коли наші зелені клептократи починають тиснути на цю болісну для українців тему, то дуже схоже, що вони вже все порішали й тільки шукають вигідної миті, щоб "продати" це суспільству під прийнятним поясненням.
       А друга обставина особливо серйозна. Аміакопровід - об'єкт найвищої небезпеки. При його руйнуванні, залежно від напрямку вітру, можуть виявитися непридатними для перебування людей цілі райони, а кількість жертв може сягнути тисяч. Це найнебезпечніша для людей хімічна сполука, яка транспортується трубопроводом. Ще в далекі, мирні часи велися дискусії про необхідність закрити трубопровід, бо його ушкодження призведе до страшних жертв. А при таких масштабних бойових діях і ракетних атаках???
      Плюс не виключаймо й чисто людський, техногенний і навіть мілітарний фактори. Хтось, не розуміючи наслідків, може умисно пошкодити ворожий трубопровід. Раптові збої в електропостачанні можуть зруйнувати частину його інфраструктури. Загнаний в кут путін може скомандувати атакувати аміакопровід на ряді ділянок, щоб паралізувати значну частину країни. А атака чи аварія на кінцевому одеському підприємстві може взагалі призвести до мега-катастрофи в одному з найбільших міст України - воно повністю попадає в зону ураження.
       То щось мені видається, що зараз точно не найкращий час для таких економічних переговорів з рашистами. А ще мені здається, що інтерес у відновленні цього бізнесу в нашій опі навіть вищий, ніж у кремлі...
   Подивіться на карту аміакопроводу. Зараз іде мова про ту лінію, яка веде до порту Південний з рашистського Тольятті, а не із Харцизька. Як вам така лінія хімічної атаки?
    Тарас Чорновіл, офіційна сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ