Земля буде дорожчати щорічно: як змінюватиметься ціна ділянки

За матеріалами інтернет-видань 02.07.2021 140

Вартість земельних ділянок сільськогосподарського призначення щороку буде зростати на 7-10%.

Про це 2 липня у Верховній Раді під час години запитань до уряду заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, повідомляє ТСН.

«Що стосується зростання вартості земельних ділянок сільськогосподарського призначення. За нашими оцінками, зростання буде близько 7-10% щороку, оскільки українська земля є недооцінена, але є ринкові фактори, які впливають на зростання ціни… Ми маємо переконання, що ціна буде постійно зростати», – сказав міністр.

За словами Лещенка, наразі Держгеокадастр встановив мінімальну вартість одного гектара української землі на рівні 27,5 тисяч гривень. Водночас, зазначив міністр, дані аналітичного дослідження підтверджують, що наразі вартість одного гектара складає близько 50 тисяч гривень.

Нагадаємо, 25 вересня 2019 року Кабінет міністрів схвалив законопроект про скасування мораторію на продаж сільськогосподарської землі і скерував документ до парламенту.

31 березня 2020 року Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо обігу земель сільськогосподарського призначення» (№2178-10). Документ передбачає скасування з другого півріччя 2021 року дії мораторію на продаж аграрної землі. 28 квітня президент Володимир Зеленський підписав цей закон.

Документ набуває чинності з 1 липня 2021 року. Згідно закону, перші два роки землю зможуть купувати тільки фізичні особи-громадяни України і не більше 100 гектарів в одні руки; після цього – наступні два роки землю зможуть купувати, як і передбачається базовою моделлю, українські юридичні особи не більше 10 тисяч гектарів в одні руки; землі сільськогосподарського значення державної та комунальної власності продаватися не будуть.

Президент Асоціації фермерів України Іван Томич заявив, що українські фермери не готові та не зможуть купувати землю після відкриття ринку з 1 липня.

 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ