Зросло число українців, які проти поступок територіями у війні, - КМІС

За матеріалами інтернет-видань 15.09.2022 531
 
Фото vinrda.gov.ua

      В Україні 87% громадян не готові на жодні територіальні поступки у війні з росією – з липня ця цифра зросла на 3 процентних пункти, тоді як кількість готових відмовитися від деяких територій зменшилась.

Джерело: результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, проведеного 7-13 вересня

Дослівно КМІС: "Для 87% респондентів жодні територіальні поступки не є припустимим (і цей показник зріс порівняно з липнем на 3 процентних пункти).

Лише 8% вважають, що для досягнення миру і збереження незалежності можна відмовитися від деяких територій (і частка таких людей знизилася порівняно з липнем на 2 процентних пункти)". 

 
 
Інфографіка КМІС

      Деталі: Соціологи підкреслюють, проти будь-яких територіальних поступок виступає абсолютна більшість мешканців у всіх регіонах України. Навіть серед жителів Сходу, де нині тривають інтенсивні бої, 85% проти поступок (готові на поступки лише 10%). Серед жителів Півдня 83% проти поступок (готові лише 10%).

КМІС звертає увагу, що в період з травня до липня на Сході з 68% до 77% стало більше тих, хто проти будь-яких поступок, а у вересні цей показник зріс ще до 85%. Соціологи підкреслюють, що зараз фактично немає різниця між поглядами жителів різних регіонів. 

 
 
Інфографіка КМІС

Серед респондентів, які до 24 лютого проживали на територіях, які після повномасштабного вторгнення росії були окуповані (і майже всі такі респонденти виїхали на території, підконтрольні уряду України), лише 2% виступають за територіальні поступки.

            Натомість 92% вважають, що жодних територіальних поступок не має бути.

Загалом серед внутрішньо переміщених осіб 6% підтримують поступки, а 90% виступають проти них.

Серед російськомовних українців 85% проти територіальних поступок (підтримують – 10%). Серед російськомовних росіян також більшість – 57% – виступають проти будь-яких поступок (підтримують – 24%). 


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ