Комітет аграрної політики працює над законопроєктами з розвитку в Україні виробництва біометану

За матеріалами інтернет-видань 10.03.2023 461
Комітет аграрної політики працює над законопроєктами з розвитку в Україні виробництва біометану


Цього року в Україні мають побудувати 5 заводів із виробництва біометану, наступного – ще мінімум стільки ж. Повідомив Комітет аграрної та земельної політики Верховної Ради.

Наголошується, що до 2030 року Україна  зможе замістити імпортований природний газ в обсязі до 10 млрд. куб. м на рік. Таким чином,  стати енергонезалежною. Але для цього потрібно побудувати сотні  заводів.
Це цілком можливо, адже є зацікавленість  аграріїв. Зі збільшенням виробництва палива можливий його експорт до ЄС, використовуючи газопроводи. Європа до 2050 року хоче відмовитись від використання природного газу, в тому числі російського.

"Наш аграрний комітет зацікавлений у розвитку виробництва біометану, тож працюємо над відповідними законопроектами. Сподіваємося на підтримку від наших колег з енергетичного комітету", - зазначив Голова Комітету Олександр Гайду

Біометан – це відновлювальний газ, отриманий з відходів харчової промисловості, рослинництва і тваринництва. Найбільше біометану в Україні можна генерувати із соломи зернових культур та стебел кукурудзи, які зазвичай залишаються на полях після жнив.  Україна має найбільшу в Європі площу сільськогосподарських земель, тому потенціал  виробництва біометану великий, - зазначається у повідомленні.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ