Минулого року ветеранам Дніпропетровщини в межах програми «Я – Ветеран» надано понад 16 тисяч послуг

Новини компаній 29.03.2024 391
Минулого року ветеранам Дніпропетровщини в межах програми «Я – Ветеран» надано понад 16 тисяч послуг

Цього року у Дніпропетровській області відбудеться  серія партнерських зустрічей для представників мережі ЦНАПів регіону. Їх організатором виступить регіональний офіс «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області. Ці зустрічі запрограмовані  на налагодження співпраці з міжнародними програмами та покращення якості надання адміністративних послуг.
За словами Олени Тертишної, керівниці регіонального офісу «U-LEAD з Європою» у Дніпропетровській області, перша запланована партнерська зустріч вже минула. Вона була присвячена питанню взаємодії ЦНАП з проектами матеріально-технічної допомоги щодо впровадження Програми «Я – Ветеран».
Юлія Кримчак, заступниця директора департаменту цифрової трансформації, інформаційних технологій та електронного урядування Дніпропетровської ОВА, відзначила, що область була першою в Україні.

"Ініціатива «Я – Ветеран»  розпочалася на Дніпропетровщині. З початку повномасштабної війни працюємо і фінансуємо мережу ЦНАПів в області переважно за рахунок міжнародних партнерів. За минулий рік в межах програми «Я – Ветеран» було надано більше 16 тисяч послуг. Серед них найбільш затребувані: встановлення статусу учасника бойових дій, видача посвідчень; призначення матеріальної допомоги; надання пільг та субсидій на житлово-комунальні послуги; реабілітаційна допомога; надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу; професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації", - пояснила Юлія Кримчак.

Наразі в області діє 89 ЦНАПів у 86 громадах. Послуги в межах Програми «Я – Ветеран» надаються у 241 «точці доступу» по всій області. У кожній територіальній громаді ветерани/ветеранки та члени їх родин мають можливість отримати весь спектр послуг.

У 2024 році планується створити безбар’єрні простори в ЦНАПах та віддаленні робочі місця адміністраторів у кожному старостаті, розробити мобільний додаток «Я – Ветеран», розширити перелік послуг для ветеранів.

Юлія Дмитрова,  директорка міжнародного благодійного фонду TAPS в Україні, зауважила про готовність організації підтримувати фронтовиків та фронтовичок.
 

«БФ TAPS підтримує родини, які переживають воєнну втрату, та військових на фронті. А також допомагає звільненим полоненим, ветеранам та ветеранкам. Наразі наша організація реалізує різні проєкти, і було б добре через мережу ЦНАПів та програму «Я – Ветеран» поширювати інформацію про можливості отримання психологічної допомоги, участі в ініціативах та інших заходах фонду», - сказала Юлія Дмитрова.

Вона додала, що БФ ТАРS може надати гранти на оновлення оргтехніки та матеріально-технічного обладнання. Для цього необхідно заповнити заявку, обґрунтувати потребу і результати надання такої  допомоги.

Додамо, що мережа ЦНАПів Дніпропетровської області та БФ TAPS домовилися про співпрацю і реалізацію нових амбітних проєктів в межах Програми « Я – Ветеран».

 

ULEAD з Європою в Дніпропетровській області

 

 

 
 

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ