Найбільший імпортер української яловичини - Китай

За матеріалами інтернет-видань 07.07.2023 320
Найбільший імпортер української яловичини - Китай

Ціни на яловичину в країнах ЄС знаходяться на високому рівні, тому споживання цього виду м’яса населенням поступово скорочується. Повідомляє Ukrainian Agribusiness Club.
Зазначається, що за прогнозами Європейської комісії, ця тенденція продовжиться в наступні роки. А виробництво яловичини в 2023 році, імовірно,  може скоротитися на 1,6%. Це триматиме ціни стабільно високими й надалі.
Для українського ринку яловичини вихід на європейські ринки збуту - важливий, хоча через закриті порти логістика дороговартісна, і не дає галузі працювати ефективно.
За словами аналітика УКАБ Max Gopka, з початком повномасштабної війни можливості експортувати м’ясо та м’ясопродукти з України сильно ускладнилися. До війни частка перевезень яловичини автомобільним транспортом складала лише 22,4% (77,6% експортувалось морем). Однак, навіть при таких складних умовах, географія постачань не змінилась.

Якщо українські експортери будуть продовжувати постачання на тому ж рівні до кінця року, то ми зможемо наблизитись до об’ємів 2021 року, - зазначив експерт.
З початку 2023 року найбільшими імпортерами української яловичини були: Китай – 5,80 тис. т, Узбекистан – 1,04 тис. т, Азербайджан – 1,06 тис. т, Казахстан – 590 т.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ