Сьогодні, 16 лютого, День пам'яті полеглих військових журналістів...

За матеріалами інтернет-видань 16.02.2023 286
На зображенні може бути: 3 людини та текст
    Шістнадцятого лютого 2015 року, під час виконання військового обовʼязку, в районі міста Дебальцеве загинув кореспондент ТРК "Бриз" Міністерства оборони, капітан 3-го рангу Дмитро Лабуткін. З 2018 року цей день став днем вшанування пам'яті полеглих військових журналістів.
    Війна забирає кращих. Тільки за час широкомасштабної збройної агресії росії 8 журналістів загинули безпосередньо під час здійснення професійної діяльності, а 24 загинули як учасники бойових дій у лавах Сил оборони України та внаслідок ворожих обстрілів.
    Дякую вам, дорогі воєнкори та пресофіцери, за службу і правду! Завдяки вам Україна і весь вільний світ знає імена та обличчя своїх захисників і захисниць. Ви фіксуєте історію нашої боротьби і прийдешньої Перемоги. Ви робите Збройні Сили України справжнім брендом, рівень довіри до якого безпрецедентно високий. Зичу якнайшвидшої Перемоги! Сил і стійкості, натхнення і непохитної віри!
    Вічна пам'ять полеглим…
Слава військовим журналістам, прес-офіцерам, офіцерам зі зв'язків з громадськістю!
Слава Україні!
    День вшанування військового журналіста України — визнання мужності та доблесті бійців інформаційного фронту
16 лютого - День пам'яті колег-журналістів, які віддали життя за Україну.
День шани мужності, героїзму і доблесті професіоналів, які з перших днів були разом з українськими воїнами у найгарячіших місцях спротиву рашистським загарбникам. .
    Від початку війни журналісти цілодобово ведуть боротьбу на інформаційному фронті. Наша зброя — чесна інформація. Головне завдання військових журналістів під час війни — інформування населення про реальний стан безпекової ситуації, фіксування та донесення правди про злочини загарбників, спростування фейків та наративів роспропаганди.
    Військові журналісти Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України з перших днів війни були поруч з нашими солдатами в найгарячіших місцях спротиву загарбнику. Спочатку це була зона АТО, потім район проведення ООС, а після широкомасштабного вторгнення наші журналісти працюють на різних напрямках фронту у складі мобільних пресгруп. Репортажами з передової розпочинають, постійно наповнюють, а потім і завершують інформаційну добу України. Часто, ризикуючи життям і здоров'ям, роблять усе можливе, аби підготувати оперативну й правдиву інформацію, що відбувається на фронті, розповідають про опанування новітньої зброї українськими воїнами, готують репортажі про лікування та реабілітацію поранених воїнів і ветеранів. Саме завдяки журналістам про подвиг та героїзм захисників України дізнається весь світ.
    Перебуваючи у районі бойових дій, військові журналісти часто ризикують здоров'ям і життям. У червні 2014 року військовий оператор Центральної телерадіостудії Міністерства оборони майор Вадим Стасюк постраждав від обстрілу терористів. Журналіст зазнав осколкових поранень внаслідок потрапляння пострілу з протитанкового гранатомета. 21 липня 2014-го перебував у складі штурмової групи, яка звільняла місто Дзержинськ (нині Торецьк) та, отримавши контузію, не полишав ведення хроніки журналіст ЦТРС МО України Петро Гасай. У лютому 2015 року, під Краматорськом (Донецька область), був важко поранений журналіст ЦТРС Міноборони старший лейтенант Денис Гойко.
    Спеціальний кореспондент Центральної телерадіостудії Міноборони капітан Данило Іщенко у червні 2022 року отримав важке поранення під час мінометного обстрілу у Харківській області. Уламок він міни потрапив у ногу і, за рішенням лікарів, Данилу ампутували кінцівку. Журналіст пройшов тривале лікування та реабілітацію, а тепер очікує поїздки до США, щоб отримати там біонічний протез. При цьому Данило вже вийшов на службу. Його програми можна почути на хвилях військового радіо Армія FM.
    У День вшанування військового журналіста згадуємо героїв, які віддали життя за Україну.
10 червня 2022 року у Сєвєродонецьку загинув наш колега військовий журналіст та воїн, майор ЗСУ Олексій Чубашев — автор першого в Україні військового реаліті Рекрут UA, колишній керівник Армії FM і Військового телебачення України. У 2021 році в Олексія закінчився другий контракт і він звільнився в офіцерський запас. Після цього займався власними журналістськими проєктами, 24 лютого 2022 року Олексій Чубашев повернувся до лав українського війська. За словами побратимів, Олексій був єдиним військовим журналістом, якого спецпризначенці взяли у свій підрозділ: він багато вмів та досконало володів різними видами озброєння. У нашій пам'яті Олексій Чубашев назавжди залишиться чесним, талановитим, справжнім патріотом своєї країни.
    Олександр Махов, Олег Задоянчук, Віктор Дудар... Вічна пам'ять!
    16 лютого ми відзначаємо військових журналістів, які продовжують працювати, наближаючи нашу перемогу. Свій вагомий внесок в інформаційну протидію російській агресії робили й роблять військові журналісти Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України, а саме Військового телебачення та військового радіо Армія FM, телерадіостудії Бриз, інформаційного агенства Міноборони України Арміяінформ, пресофіцери українського війська та офіцери зв'язків із громадськістю.
    Багатьох із них за майстерність та високий професіоналізм було відзначено державними нагородами та цінними подарунками.
    Служимо разом заради мирного майбутнього України!
    Генштаб ЗСУ, сторінка ФБ.

Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ