Тут Дніпропетрвщина перша, там друга. Отож «позицій» не здає?

Микола Ясень 27.05.2024 387

 

27.05.2024     

  Як відомо, з 1 квітня і практично по сьогодні на рибогосподарських водних об’єктах України діяла щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов водних біоресурсів. То щойно оприлюднені даруйте не кращі для цієї акції результати. І в першу чергу не кращі для Дніпропетровської області. За даними тутешнього  рибоохоронного патруля недобросовісних рибалок заборона не зупиняла – вони продовжували знищувати рибу. І найбільше браконьєрів було викрито саме на Дніпропетровщині. Полтавська та Черкаська області  далеко після неї. 
Загалом же в Україні за квітень,перший місяць нересту, рибоохоронними патрулями Держрибагентства задукоментовано 2455 порушень, з яких 23% – груб, а точніше - злісні чи й варварські.
Під час рибоохоронних рейдів по Україні державні інспектори вилучили у порушників понад 8 тонн водних біоресурсів та майже 2 тисячі заборонених знарядь лову, затримали також 76 транспортних засобів. Сума збитків, завданих рибному господарству днржави за квітень, склала понад 30 млн гривень. З них 4,5 млн грн нараховано до речі Дніпропетровським рибпатрулем.
Тут до найбільш резонансних фактів браконьєрства віднесли виявлений по суті  розбій Дніпро на річц. Інгулець на Кнриворіжжі.. Там зловмисники, використовуючи човен та 9 сіток, незаконно виловили 1539 рибин і раків загальною вагою 400 кг. В тому числі ікряних пліток, карасів сріблястих, лящів та сазанів, знищивши таким чином тисячі ненароджених мальків. Своїми діями ці негідники завдали збитків рибним запасам на суму понад 2,7 млн грн.
Залишається ще раз нагадати, попередити і щзастерегти, що водойми країни під постійним контролем. Браконьєрам загрожує сплата значних сум збитків за завдану шкоду водним біоресурсам.

При цій нагоді ми зважуємося порадіти, що якщо за кількістю браконьєрів на річках, ставках та нших водоймах ми у цьому році перші, то є й інша статистика, де ми другі все-таки. Тепер за статистикою Міністерства внутрішніх справ України з початку нинішньогго року в містах, селищах і челах Дніпропетровської області зафіксовано 582 випадків крадіжок мобільних телефонів. Це майже дев"ять відсотків від загальнодержавного показника. Одначе на перше місце вийти і у цім паршивім ділі не вдалося. Та й чи можна справді було тягатися з Київщиною разом зі столиціею? Вони в купі перші. А треті після Дніпропетровщини сусіди - Запорізька область. Ну це вже давня тращиція - утирати заппоріжцям носа. Хоч якщо серйозно і чесно, уже навіть на третій сходинці за кількістю крадіжок у громадян мобільних телефонів краще опинитися, ні бути на другій.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ