Вимушена евакуація мешканців міста-райцентру і навколишніх населених пунктів Покровського напряму Донеччини

За матеріалами інтернет-видань 10.09.2024 271

І чи не головне тут - саме на Дніпропетровщину почали евакуйовувати жителів із Покровського напрямку

Олександр Коптєв

Через загострення ситуації у Покровську, початкова станція, з якої забирають жителів, розташована у Павлограді Дніпропетровської області. Туди прибув перший евакуаційний потяг із сотнями вимушених переселенців.

Евакуаційним потягом до Павлограда приїхала сім’я з міста Українськ, що на Донеччині. Подружжю покидати вже було нічого, адже їхню домівку вщент зруйнували російські окупанти. «Я люблю землю. Колупатися. Свій будинок був там, його зруйнували, довелося все залишити», – сказала жителька Українська Світлана.

Тимчасово у шелтері й пан Сергій. Теж з Українська. Там окупанти поранили його дружину. Зараз жінка перебуває у лікарні. «По загоєнню ран подивимось, а поки нічого не можу сказати. Вона зараз поранена. Поки загоїться ще. І пересуватися з речами складно. Бо це ще зі швами пов’язано», – поділився житель Українська Сергій.

За словами фахівців, найперше, що потрібно людям в евакуації – це психологічна підтримка. «Люди в дуже депресивному стані, тому що ці події дуже свіжі. Вони виїжджали з-під обстрілів. Тому люди дуже дезорієнтовані. Є такі, що не розуміють, де наразі вони перебувають. Вони змінили вже декілька пунктів», – сказала психологиня мобільної бригади Тетяна Косова.

У першу хвилю евакуації транзитний шелтер приймав до сотні таких втікачів від війни щодня. Окрім психологічної допомоги, їм надають й юридичну: допомагають із відновленням документів та шукають нове житло. «Ми розуміємо, що якась самотня пані, якій там під 90. Або самотній пан похилого віку, він не зможе жити в гуртожитку самостійно. Вирішуємо питання, радимося з ним. Звертаємося в соцзахист. Або самі. Знаходимо їм місця в геріатричних закладах, пансіонатах, в домах милосердя», – зазначила евакуаційниця Ольга Владимирова.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ