Win-win всім

За матеріалами інтернет-видань 18.11.2022 367
Win-win всім

За словами Глави ФДМ Рустема Умєрова,  на час війни спрощено процедури приватизації. Зараз багато бізнесів переїхали із зони бойових дій у безпечні області та відновлюють роботу. Фонд держмайна пропонує їм варіанти приміщень, які можна придбати, відремонтувати та швидко запустити.

"Закон розблокував можливість виставити на аукціон 41 потенційно цікавий для бізнесу актив. Для держави це означає можливість отримати щонайменше 1 млрд грн до бюджету – це сукупна стартова ціна цих активів. Нові власники мають погасити податкові борги цих підприємств – це ще 300 млн грн.
Серед об’єктів під податковою заставою – кар’єри, інженерні центри, спиртові заводи, комбінати хлібопродуктів. Вони привабливі інвестиції навіть за умов війни. Підприємці отримають можливість створити потенційно успішні нові компанії, а це робочі місця, податки до бюджету, економіка, що працює", - підкреслив Глава ФДМ.

На його думку, практика показує, що придбати актив держави та модернізувати його буде дешевше, ніж будувати з нуля. Своєю чергою, держава не власним коштом утримуватиме збиткові активи. Win-win всім.

"Приватизація із фінансовими умовами – це нормальна практика. Наприклад, при купівлі майнових комплексів «Укрспирту» новий власник додатково зобов’язаний сплатити кошти у розмірі балансової вартості активу на рахунки ДП «Укрспирт» для погашення заборгованості підприємства, у тому числі на виплату боргів із заробітної плати.
З вересня 10 таких підприємств уже знайшли нових власників. На аукціони приходило від 2 до 8 учасників, середнє зростання ціни під час торгів – більш ніж утричі", - повідомив Рустем Умєров.

 

Загалом з вересня Фонд держмайна (ФДМ) провів  майже 70 аукціонів на загальну суму близько 1,5 млрд. грн. Нові власники держмайна вже перерахували до держбюджету 580 млн. грн.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я
Новини ОТГ