ГУБИТЬ ЛЮДЕЙ ВОДА. ТИМ ПАЧЕ ДИВЕРСІЯ З НЕЮ - У ПІЩАНЦІ

Микола Нечипоренко 04.03.2023 2104

Піщанський сільський голова зупинив мутну схему депутатів з перерозподілу  земель | Піщанка

І в першу чергу без води, як відомо, ні туди, ні сюди. Ще років п'ять тому, а то й лише три це, що називається, на власній шкірі переживали мешканці двох чималих селищах Черкаське та Гвардійське. Незважаючи на те, що обоє вони знаходяться в курортній зоні Новомосковського району. Питну воду постачали сюди далеко не бездоганні тоді водогони, натомість застарілі й занедбані. Як наслідок, у селища вода надходила з частими перебоями та не кращої якості. І здавалося, що проблема тупикова: Черкаське і Гвардійське «прив’язані» були на додачу й до перевантаженої мережі, з якої цілющу вологу отримували ще два не менші, якщо не більші селища Губиниха та Голубівка, а також населений пункт міського типу Перещепине.

Але вихід було знайдено, як і кошти та бажання місцевої на той час влади, і в результаті відбулася ціла епопея з освоєння тутешніх підземних водоносних надр. Причому доволі з пристойними водами, оскільки буквально з недалеких звідси дійсно курортних зон постачається знаменита мінеральна чи столова «Знаменівська». Таким чином, натерпівшись від безводдя, що називається на багатих цілком питною водою землях, люди у Черкаському та Гвардійському вгамовували свою спрагу уже на заздрість багатьом іншим довколишнім селам нарешті вологою, яку скільки не пий, ніколи не нап'єшся. Такою доброю тобто. Зі свердловин гідротехнічної мережі, одна з яких правила базовою та постійно діючою, а відразу кілька резервними. Їх, як тепер розумієте, тут якраз і заклали методом ударної будови.

І ось раптом як грім серед ясного неба: судовою ухвалою Слідчому відділу Служби безпеки у Дніпропетровській області, також спеціалістам, експертам та іншим Держпродспоживслужби, Держводагенства і Держгеонадр України «дозволено оглянути гідрокомплекс, будівлі і споруди з водопостачання та водовідведення, які перебувають в підпорядкуванні ТОВ «Комсіті»  Піщанської територіальної громади». Та більше навіть цього – слідчі СБУ терміново уже і здійснюють досудове розслідування у кримінальній справі, за ознаками правопорушення, які раніше звинувачували в навмисному, уявіть собі, шкідництві. Оскільки, за даними стражів правопорядку, «директор ТОВ «Комсіті» Дмитро Герасимчук зі згодою і участю голови Піщанської ОТГ Сергія Тищенка спонукали собі у змовники виконавців законсервувати свердловини водонапірної станції в районі селищ Черкаське та Гвардійське».

Тільки ж бо уточнимо відразу, що законсервувати – це значить зіпсувати та вивести з експлуатації діючі і резервні свердловини. У матеріалах слідства уже читаємо, що «при консервації таємно виведено з ладу станцію і брудом забито свердловини, чим заблоковано їх подальше використання». Себто все, подавати з них воду для питних та і всіх інших потреб найближчим часом зась. Це за офіційними даними. А неофіційно спеціалісти свідчать, що «постаралися надовго», оскільки «для відновлення знадобиться мало не повторне буріння». А тепер вгадайте, з якою метою вчинена зловмисна афера? Відповідаємо: за «проєктом» задуму слідом передбачалося «подальше приєднання водогонів селищ до мережі ТОВ «Комсіті» - підприємства, котре сьогодні мінімум для населених пунктів двох громад є монополістом з водопостачання. Всюди, де немає діючих свердловин, його послуги єдині спроможні зарадити біді. Тільки йому й залишається кланятися та платити за воду. Як за постачання, так і за її відведення. Не випадково ті ж слідчі не сумніваються, що «розрахунок було зроблено на додаткове та гарантоване збагачення». Причому явно на здоров'ї населення, оскільки вода, яку подає «Комсіті», «не відповідає встановленим вимогам і нормам, так як подається не сучасно обладнаною водозабірною станцією, а незаконно та з численними відхиленнями пробурених свердловин, з яких в антисанітарних умовах потужними електронасосами качається з надр України безоплатно». Необхідних постійних досліджень санепідемслужбами не налагоджено, коли вода ще й не проходить обов'язкового знезараження». 

Слуга народу» Дмитро Герасимчук судиться з народом, а також – з «Лицами» |  Лица

"Слуга народу" Дмитро Герасимчук

 А якщо така і була далекоглядна мета, то не важко збагнути, чиї вуха за нею стримлять. Однозначно вуха директора та власника «Комсіті» Дмитра Герасимчука – молодого – 5 березня 1990 року народження – фізичної особи-підприємця. Але Діма Юрійович заодно й депутат обласної ради, від партії «Слуга народу» до речі, тому йому, певно, можна, а то і все дозволено. Який же інтерес і зиск сільського голови Піщанської громади Сергія Тищенка, якщо не враховувати того, що «Комсіті» обласного депутата зареєстровано на території ОТГ, зрозуміти важко. Одначе як говорять слідчі у таких випадках, якийсь мотив та є. Не може не бути. Адже Тищенко не просто так виконавцям руйнування геть усіх і резервних свердловин у Гвардійському та Черкаському з казни своєї ОТГ взяв і відвалив не мало і не багато – понад мільйон 200 тисяч гривень. Щедро розрахувався за «послугу» тобто.

Тільки тут тепер найпікантніше у цій шахрайській оборудці. Це Піщанська громада ніби безкорисно дала свою матеріальну допомогу Збройним Силам України. Справа у тім, що Черкаське та Гвардійське – це військовий гарнізон. І завдання знищити подачу сюди води з місцевих свердловин отримав і взяв під козирок командир однієї з військових частин, номер якої називати, ясна річ, не будемо. Як і звання та прізвище командира не станемо обнародувати. Тим паче, що Слідчий відділ СБУ області уже аферу чи оборудку не лише депутата-власника ТОВ «Комсіті» та Піщанького сільського голови, а і його, «комдива», «в умовах воєнного стану та збройного конфлікту» кваліфікував як диверсію, котра «згідно ч.2 ст.113 ККУ карається позбавленням волі терміном на 15 років або й довічним ув’язненням».

Що ж, під час війни на цей рахунок заперечень справді немає. І не може бути.


Поділитися текстом в мережах:
Репости вітаються !
>>> Підписуйтесь на нашу Фейсбук-сторінку
>>> Читайте нас в Telegram
>>> Підбірка новин сайту в GoogleNews
>>> Статті з газети Фермер Придніпров'я

Коментарі (0)


Новини ОТГ